Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος λαμβάνει το Περιβαλλοντικό Βραβείο ECOS® Award 2019

Ελλάδα
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος λαμβάνει το Περιβαλλοντικό Βραβείο ECOS® Award 2019

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ECOS® - Earth Friendly Products®, πρωτοπόροι στα πράσινα προϊόντα καθαρισμού, αναγνωρίζουν τον παγκόσμιο πνευματικό ηγέτη για τη δια βίου υποστήριξή του για την προστασία του περιβάλλοντος

Ο Παναγιώτατος, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος Ι, ο πνευματικός ηγέτης 300 εκατομμυρίων Ορθόδοξων Χριστιανών παγκοσμίως, έλαβε την Παρασκευή το βραβείο ECOS® Award 2019 για την εξαιρετική ηγεσία του για την προστασία του περιβάλλοντος. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έλαβε το περίφημο βραβείο προς τιμήν των αγώνων του στην περιβαλλοντική υπεράσπιση και για την παγκόσμια επιρροή του για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η εταιρεία φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων ECOS® - Earth Friendly Products, καθιέρωσε το ετήσιο περιβαλλοντικό βραβείο ECOS® Award για να αναγνωρίσει τους παγκόσμιους ηγέτες που έχουν ισχυρό αντίκτυπο στην προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών της γης. Αυτό είναι το τρίτο έτος κατά το οποίο δόθηκε το βραβείο. Οι προηγούμενοι παραλήπτες περιλαμβάνουν την Πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι (που κατέχει την υψηλότερη θέση που έχει πάρει ποτέ γυναίκα στην πολιτική στις ΗΠΑ) και την Γερουσιαστή από την Καλιφόρνια και υποψήφια για Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Καμάλα Χάρις.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην περιβαλλοντική υπεράσπιση ως πνευματικός ηγέτης της δεύτερης μεγαλύτερης Χριστιανικής πίστης, διακηρύσσοντας τη σημασία των πνευματικών αξιών στον προσδιορισμό της περιβαλλοντικής ηθικής και ενεργειών για την προστασία του περιβάλλοντος. Για το έργο ζωής του αυτό για την προστασία του περιβάλλοντος κατέκτησε τον τίτλο «ο Πράσινος Πατριάρχης» από τον τότε αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και συναδέλφο παγκόσμιο ηγέτη στο περιβαλλοντικό κίνημα Αλ Γκορ. Το περιοδικό Time ονομάσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο έναν από τους 100 ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο (το 2008) για τον «ορισμό του περιβαλλοντισμού ως πνευματικής ευθύνης». Ο ίδιος έκανε την πασίγνωστη δήλωση ότι «το έγκλημα κατά του φυσικού κόσμου είναι αμαρτία».

Το Περιβαλλοντικό Βραβείο ECOS® Award 2019 παρουσιάστηκε στον Οικουμενικό Πατριάρχη στην έδρα του στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία την Παρασκευή από την Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ECOS® - Earth Friendly Products® Kelly Vlahakis-Hanks.

Η κα. Βλαχάκης-Χάνκς δήλωσε: «Ο Παναγιώτατος είναι πραγματικά ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του περιβάλλοντος στον κόσμο σήμερα, με τεράστια επίδραση και επιρροή που ενισχύει την ευαισθητοποίηση για την επείγουσα περιβαλλοντική κρίση που αντιμετωπίζουμε και διευκρινίζει την ηθική μας υποχρέωση να δημιουργήσουμε πραγματική αλλαγή για τον πλανήτη μας».

Επίσης, στην τελετή απονομής του βραβείου παρεβρέθει και ο κος. Μάικ Μανάτος, Άρχον του Οικουμενικού Πατριαρχείου και Πρόεδρος της Μανάτος & Μανάτος στην Ουάσινγκτον, ο οποίος είπε: «Με αίσθημα ταπεινοφροσύνης, θεωρούμε μεγάλη τιμή που ο πρωτοπόρος αυτός στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω της πίστης λαμβάνει το βραβείο ECOS® Award. Είμαστε ενθουσιασμένοι επίσης να ανακοινώσουμε την ίδρυση της «Περιβαλλοντικής Υποτροφίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου» - υποτροφία ύψους 1.000 δολαρίων, που χρηματοδοτείται από την ECOS® και την Manatos & Manatos, η οποία θα χορηγείται κάθε χρόνο σε έναν μαθητή από την ιδιαιτέρα πατρίδα του Πατριάρχη την Ίμβρο (Ιμροζ), Τουρκία, που θα γράψει την καλύτερη έκθεση για την σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος».

Μια οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί πάνω από 50 χρόνια, η ECOS® - Earth Friendly Products® είναι ένας αειφόρος κατασκευαστής και η πρώτη εταιρεία που θα επιτύχει το τρίπτυχο ουδετερότητας του άνθρακα, ουδετερότητας του νερού, και την πιστοποίηση TRUE Zero Waste Platinum. Η εταιρεία χρησιμοποιεί 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να παράξει τα ECOS® φυτικά καθαριστικά στις εγκαταστάσεις της στις ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Ουάσινγκτον, Ιλλινόις και Νιου Τζέρσεϋ). Τα προϊόντα ECOS® πωλούνται σε περισσότερες από 60 χώρες και από το 2018 η εταιρεία διαθέτει μια πλατφόρμα παραγωγής και στην Ελλάδα για να εξυπηρετεί τις αγορές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, και της Αφρικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ECOS® - EARTH FRIENDLY PRODUCTS®

Οικογενειακή επιχείρηση σε λειτουργία από το 1967, η ECOS® - Earth Friendly Products® είναι ο κατασκευαστής του ECOS® Laundry Detergent καθώς και πολλών άλλων καθαριστικών προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον, που είναι ασφαλέστερα για τους ανθρώπους, τα κατοικίδια, και τον πλανήτη μας. Κατασκευασμένα με φυτικά συστατικά προερχόμενα από ελεγμένες πηγές, τα καθαριστικά ECOS® έχουν ισορροπημένο pH, είναι εύκολα βιοδιασπώμενα, εύκολα ανακυκλώσιμα, και δεν ελέγχονται ποτέ σε ζώα. Μία πληθώρα προϊόντων ECOS® έλαβαν την πολυπόθητη πιστοποίηση US EPA Safer Choice, που σημαίνει ότι κάθε συστατικό είναι το ασφαλέστερο στην κατηγορία του και ότι τα σκευάσματα είναι αποτελεσματικά και επιδεικνύουν βιωσιμότητα χωρίς να θυσιάζουν την ποιότητα ή την απόδοση. Τα προϊοντα ECOS®  διατίθενται σε περισσότερες από 60 χώρες. Στην Ελλάδα διατίθενται σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ, βιολογικά καταστήματα και άλλα σημεία λιανικής πώλησης, καθώς επίσης και σε ηλεκτρονικά καταστήματα. Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News