«Ξαναχτυπά» ο ιός του Δυτικού Νείλου - Που καταγράφονται τα κρούσματα;        

Ελλάδα
«Ξαναχτυπά» ο ιός του Δυτικού Νείλου - Που καταγράφονται τα κρούσματα;        

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

4 νεκροί και 35 κρούσματα από τις αρχές του 2019

Τριάντα πέντε κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου και τέσσερις θάνατοι ασθενών ηλικίας άνω των 80 ετών έχουν καταγραφεί από την αρχή της περιόδου 2019, μέχρι και χθες Πέμπτη.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τα 21 κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και τα 14 είχαν ήπιες εκδηλώσεις.

Τα 35 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχουν καταγραφεί σε οικισμούς στις περιφερειακές ενότητες Πέλλας, Πιερίας, Ξάνθης, Καβάλας, Λάρισας, Καρδίτσας και Ανατολικής Αττικής.

Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η έγκαιρη εφαρμογή κατάλληλων ολοκληρωμένων προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών και η λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου, όπως τονίζει ο ΕΟΔΥ. Στο πλαίσιο αυτό, προσθέτει, «κρίνεται αναγκαία αφενός η εγρήγορση των επαγγελματιών υγείας και αφετέρου η συνεχιζόμενη εγρήγορση των τοπικών και εθνικών Αρχών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News