Πρώτη γιορτή παραδοσιακής Μεσογειακής Διατροφής Κύπρου - Κρήτης

Ελλάδα
Πρώτη γιορτή παραδοσιακής Μεσογειακής Διατροφής Κύπρου - Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκοπός της εκδήλωσης την προβολή της Κρητικής Διατροφής, η οποία αποτελεί τη βάση της Μεσογειακής Δίαιτας - Κοινές δράσεις ΜΑΙΧ – Υπ. Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κύπρου

Η Ένωση Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ) και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανιών (ΜΑΙΧ) σε συνεργασία με το Δήμο Δερύνειας διοργανώνουν την «1η Γιορτή Παραδοσιακής Μεσογειακής Διατροφής Κύπρου - Κρήτης»

Η σύμπραξη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 στις 19.00 στο χώρο του Αμφιθεάτρου του Δήμου Δερύνειας με σκοπό την προβολή της Κρητικής Διατροφής η οποία αποτελεί τη βάση της Μεσογειακής Δίαιτας. 

Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν και θα μαγειρέψουν ο Chef του ΜΑΙΧ Κος. Γιάννης Αποστολάκης και η Sous Chef Κα. Γιώτα Τσουνάπη μαζί με Chef από την Κύπρο και θα προσφέρουν φαγητό στους παρευρισκόμενους από την Πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής αφουγκραζόμενοι την ιστορική σχέση των δύο μεγάλων νησιών μέσα από τη μνήμη της γεύσης, μέσα από κοινές γαστρονομικές αναφορές και αντιθέσεις.  

Η “1η Γιορτή Παραδοσιακής Μεσογειακής Διατροφής Κύπρου – Κρήτης” προκύπτει από τη στενή συνεργασία του ΜΑΙΧ με την ΕΚΑ στα πλαίσια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020: «Βραχυπρόθεσμες ανταλλαγές και επισκέψεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις και δάση» και ειδικά μετά από προσωπική επαφή και πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα κ. Πανίκου Χάμπα σε συνέχεια των ήδη προγραμματισμένων εκπαιδευτικών σεμιναρίων στο ΜΑΙΧ που αφορούν την «Καλλιέργεια Λαχανικών -Πεπονοειδών» για Κύπριους παραγωγούς και τον «Αμπελοοινικό Τομέα» για Κύπριους αμπελουργούς στα οποία θα συμμετάσχουν 70 περίπου Κύπριοι παραγωγοί κατά τη διάρκεια της περιόδου Σεπτέμβρη – Νοέμβρη 2019.

Μετά από πρόσκληση του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κύπρου Κου. Κώστα Καδή ο Διευθυντής του ΜΑΙΧ Κος. Γιώργος Μπαουράκης θα μεταβεί στην Κύπρο για να υπογράψει συμφωνητικό συνεργασίας μεταξύ ΜΑΙΧ και Υπουργείου. 

Παραδοσιακή και έντεχνη μουσική μαζί με χορευτικά συγκροτήματα και χορωδία θα διανθίσουν την εκδήλωση η οποία τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News