Γραβάτα με άγκυρες φόρεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση με το Γ. Πλακιωτάκη

Ελλάδα
Γραβάτα με άγκυρες φόρεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση με το Γ. Πλακιωτάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έθεσε τις προτεραιότητες για το χώρο της ναυτιλίας

To υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισκέφθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζοντας τις επισκέψεις του σε υπουργεία, όπου και προέδρευσε σύσκεψης στο γραφείο του Kρητικού υπουργού, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως σήμερα συμπληρώνεται ένας μήνας από την ημέρα που ο ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε τη νέα κυβέρνηση. «Έχουμε αποδείξει ότι δεν αφήνουμε ούτε μία μέρα να πάει χαμένη στην προσπάθειά μας να οδηγήσουμε την Ελλάδα στο φωτεινό μέλλον που μας αξίζει», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της πολιτικής του υπουργείου, ο πρωθυπουργός έθεσε πέντε βασικούς άξονες. Μιλώντας για την ποντοπόρο ναυτιλία, σημείωσε ότι στόχος του είναι η ελληνική σημαία να γίνει και πάλι πιο ελκυστική για Έλληνες πλοιοκτήτες και να ενισχυθεί το πλαίσιο, ώστε να οδηγηθούν περισσότερα νέα παιδιά στη θάλασσα και να στήσουν μία επαγγελματική σταδιοδρομία σε έναν τομέα, που η χώρα μας έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Δεύτερος πυλώνας πολιτικής είναι τα λιμάνια, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλάει για την ανάγκη σημαντικών επενδύσεων στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και αλλού, με στόχο τα λιμάνια να λειτουργούν με αποτελεσματικότητα και ασφάλεια. Τρίτος πυλώνας, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, είναι οι τεράστιες δυνατότητες που ανοίγονται στον θαλάσσιο τουρισμό, με στόχο η Ελλάδα να γίνει πρωτοπόρος και να αξιοποιηθούν τα πολύ σημαντικά έσοδα.

Πλακιωτάκης: Εργαζόμαστε για την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών

«Με τους συνεργάτες μου εργαζόμαστε καθημερινά στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αφενός μεν να καταστήσουμε την ελληνική ναυτιλία ατμομηχανή της εθνικής μας οικονομίας και αφετέρου να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των νησιωτών και βέβαια την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών», τόνισε σύμφωνα με το ethnos.gr σε δηλώσεις του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο.

Πάντως χαμόγελα προκάλεσε η ενδυματολογική επιλογή του πρωθυπουργού που επέλεξε μια γραβάτα με άγκυρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News