Ικαρία: Πως πέθανε η 35χρονη αστροφυσικός - Το μοιραίο πρωινό

Ελλάδα
Ικαρία: Πως πέθανε η 35χρονη αστροφυσικός - Το μοιραίο πρωινό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαντήσεις ψάχνει ΕΛΑΣ και ιατροδικαστής για το θάνατο της Νάταλι Κρίστοφερ

Το πόρισμα του ιατροδικαστή από τη νεκροψία - νεκροτομή που θα διενεργηθεί σε λίγες ώρες αλλά και τα αποτελέσματα από το ειδικό κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ που μετέβη στο νησί της Ικαρίας, αναμένεται να επιβεβαιώσουν τα πρώτα στοιχεία αναφορικά με το θάνατο της 35χρονης Βρετανίδας Αστροφυσικού, Νάταλι Κρίστοφερ.

Το δύσβατο σημείο στο Κεραμέ του Αγίου Κήρυκα μόλις ενάμισι χιλιόμετρο από το ξενοδοχείο όπου διέμενε με τον 38χρονο Κύπριο σύντροφο της, φυλάσσεται από τους αστυνομικούς, με το πτώμα της 35χρονης να παραμένει στο σημείο, ενώ αναμένεται να μεταφερθεί στην Αθήνα για να εξεταστεί.

Πως πέθανε;

Η Νάταλι Κρίστοφερ, βρέθηκε ανάσκελα με κομμάτια από βράχο πάνω της και όλα δείχνουν ότι η πτώση στη χαράδρα των είκοσι μέτρων επέφερε ακαριαίο θάνατο.

Όπως όλα δείχνουν η 35χρονη έχασε τη ζωή της από πτώση ύψους 20 μέτρων όταν επιχείρησε να σκαρφαλώσει σε ένα απόκρημνο σημείο. Ο βράχος από τον οποίο κρατήθηκε αποκολλήθηκε, έπεσε στο κενό και μεγάλα κομμάτια τη χτύπησαν στο πρόσωπο.

Τα στοιχεία συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για ατύχημα, όμως οι έρευνες συνεχίζονται έτσι ώστε να αποκλειστούν πλήρως τα ενδεχόμενα της αυτοκτονίας ή της εγκληματικής ενέργειας.

Ολέθριες συγκυρίες

Οι αστυνομικοί λένε ότι η 35χρονη αστροφυσικός ήταν διπλά άτυχη. Από τη μία, αποκολλήθηκε ο βράχος και έπεσε στο κενό και από την άλλη το σημείο είχε πολύ κακό σήμα κινητής τηλεφωνίας με αποτέλεσμα όταν συνέβη το ατύχημα να μην μπορεί να επικοινωνήσει αλλά ούτε και να βρουν το σήμα τους οι διασώστες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ειδικές ομάδες που χτένιζαν για ώρες την περιοχή πέρασαν τρεις φορές από το σημείο όμως δεν κατάφεραν να βρουν κάτι.

Τελικά, στις πέντε και δέκα χθες το απόγευμα ένας εθελοντής πυροσβέστης βρήκε τυχαία το πτώμα της σε γκρεμό ύψους είκοσι μέτρων καταπλακωμένο από βράχια.

Το σημείο από την πρώτη στιγμή αποκλείστηκε, φωτογραφήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε έτσι ώστε να μην υπάρξει αλλοίωση του χώρου και των στοιχείων.

Το τελευταίο πρωινό

Οι αστυνομικοί, έχουν σχηματίσει μια πρώτη εικόνα για το τι έγινε το πρωί της περασμένης Δευτέρας. Σύμφωνα με τα στίγματα του κινητού της τηλεφώνου, τη μαρτυρία του Κύπριου συντρόφου της αλλά και των υπαλλήλων του ξενοδοχείου η Νάταλι Κρίστοφερ γύρω στις οκτώ έβαλε τα αθλητικά της παπούτσια για να πάει για τζόκινγκ παίρνοντας μαζί της μόνο το κινητό της τηλέφωνο.

Δύο ώρες αργότερα, σύμφωνα με το protothema.gr, ξύπνησε ο 38χρονος, την αναζήτησε και την κάλεσε στο κινητό της τηλέφωνο. Αυτή απάντησε και του είπε ότι έχει πάει για τζόκινγκ και ότι θα επέστρεφε σύντομα. Λίγο αργότερα, η 35χρονη άφησε την τελευταία της πνοή…

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Silver Alert:

«Δεν είχε αίσιο τέλος η περιπέτεια της Natalie Maria Christopher που είχε χαθεί την 05/08/2019.

Η  34χρονη, είχε εξαφανισθεί την 05/08/2019, από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε στο Φανάρι, Ικαρίας, όταν έφυγε για τρέξιμο στα μονοπάτια γύρω από το ξενοδοχείο και δεν επέστρεψε. Έκτοτε δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Η υπηρεσία Silver Alert, μετά από αίτημα της Βρετανικής Πρεσβείας και αφού συγκέντρωσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενεργοποίησε τον κοινωνικό  συναγερμό SILVER ALERT, για την κινητοποίηση όλων με στόχο  την ανεύρεσή της.

Δυστυχώς, βρέθηκε νεκρή...

Η υπηρεσία Silver Alert, το μεσημέρι της 07/08/2019, έλαβε κλήση για την ανεύρεσή και την απώλεια ζωής της. Η σορός της άτυχης γυναίκας βρέθηκε σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων στη θέση Κεραμέ Αγίου Κηρύκου, σε απόσταση περίπου ενάμισι χιλιομέτρου από το ξενοδοχείο όπου διέμενε, από εθελοντή πυροσβέστη, που συμμετείχε στις έρευνες.

Η υπηρεσία Silver Alert  με το εξειδικευμένο προσωπικό, την τεχνογνωσία και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει, βρίσκεται δίπλα σε κάθε άτομο που έχει εξαφανιστεί και στην οικογένειά του.

Η υπηρεσία Silver Alert με την βοήθεια των 25 ομάδων διάσωσης, των 28.000 εθελοντών σε όλη τη χώρα, των Εισαγγελικών και Αστυνομικών Αρχών, φορέων και απλών πολιτών έχει κατορθώσει από το 2011 να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία ώστε να βρεθούν πολλά άτομα τα οποία αναζητούνται.

Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ενημέρωση των πολιτών, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά  να βρεθεί κάθε άτομο που βρίσκεται σε κίνδυνο. 

Η εξαφάνιση ενός ατόμου ανεξαρτήτως ηλικίας, χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

Η υπηρεσία Silver Alert στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει από το 2009 και όπως έχει αποδείξει έμπρακτα, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News