Διασώστης για το θάνατο της αστροφυσικού: «Καταπλακώθηκε από βράχο»

Ελλάδα
Διασώστης για το θάνατο της αστροφυσικού: «Καταπλακώθηκε από βράχο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραγικός ο θάνατος της 35χρονης - Καταπλακώθηκε από βράχο σύμφωνα με διασώστη

Η 35χρονη αστροφυσικός, Ναταλί Κρίστοφερ, σύμφωνα με τον διασώστη, Βαγγέλη Κριαρά, καταπλακώθηκε από βράχο

Όπως ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN TV ο διασώστης, ένας βράχος αποκολλήθηκε και καταπλάκωσε την 35χρονη, η οποία είχε πάει για αναρρίχηση στο συγκεκριμένο σημείο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο διασώστης που μίλησε αποκλειστικά στο OPEN τόνισε ότι η 35χρονη βρέθηκε χτυπημένη στο πρόσωπο. Μάλιστα, απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να ενεργοποιήσει την υπηρεσία GPS στο κινητό του τηλέφωνο, γιατί διευκολύνει με αυτό τον τρόπο τον εντοπισμό του από τις Αρχές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η 35χρονη αστροφυσικός, Ναταλί Κρίστοφερ, δεν είχε ενεργοποιήσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Κι αυτό έκανε πιο δύσκολο το έργο των Αρχών.

Το πτώμα βρέθηκε σε βάθος 20 μέτρων σε χαράδρα, σε δύσβατο ορεινό σημείο της περιοχής Κεραμέ Αγίου Κηρύκου, όπου εστιάζονταν οι έρευνες των αρχών και εθελοντών όλες αυτές τις ώρες.

Η ίδια είχε προαναγγείλει στην προσωπική της σελίδα στο facebook ότι θα πήγαινε για αναρρίχηση στο σημείο και, μάλιστα, καλούσε κόσμο να την ακολουθήσει.

Καταπλακωμένη από βράχους

Η Νάταλι Κρίστοφερ βρέθηκε ανάσκελα, καταπλακωμένη από βράχους, οι οποίοι κατά τα φαινόμενα αποκολλήθηκαν κατά την πτώση της στη χαράδρα.  

Η αστυνομία είχε στρέψει τις έρευνές της στη συγκεκριμένη περιοχή και τη χαράδρα, αναλύοντας στοιχεία από το σήμα που εξέπεμψε το κινητό τηλέφωνο της Αγγλίδας αστροφυσικού.

Χρησιμοποιώντας την υπηρεσία geotagging είχαν μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για το πού βρισκόταν το τηλέφωνο της Κρίστοφερ και έπειτα από λίγο εντοπίστηκε η σορός της.

Τα σενάρια που εξετάζει η αστυνομία

Από τις πρώτες ενδείξεις και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί στην Ικαρία, σύμφωνα με το iefimerida.gr, τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της Νάταλι Κρίστοφερ επήλθε από δυστύχημα, έπειτα από την πτώση της στη χαράδρα βάθους 20 μέτρων. Πιθανολογείται ότι η άτυχη αστροφυσικός είχε πάει στο σημείο για να κάνει αυτοσχέδια αναρρίχηση, χωρίς να έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Όσο προχωρά η αυτοψία στο σημείο που βρέθηκε νεκρή η 35χρονη Αγγλίδα απομακρύνεται το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. Πάντως, αυτό που προκαλεί εντύπωση στους αστυνομικούς είναι το γεγονός ότι τα βράχια στο σημείο είναι πολύ απότομα και δεν ενδείκνυται για ελεύθερη αναρρίχηση ή καταρρίχηση.

Πάντως, είναι πιθανόν να κληθούν και άτομα με γνώσεις στην αναρρίχηση, προκειμένου να εξεταστούν τα στοιχεία.

Πώς εξηγείται το «παράδοξο» με το κινητό της 34χρονης

Πριν από τον εντοπισμό της σορού της 35χρονης, αίσθηση είχε προκαλέσει το γεγονός ότι το κινητό της τηλέφωνο φαινόταν να έχει κλείσει το βράδυ της Δευτέρας και ότι άνοιξε το πρωί της Τρίτης.

Το τηλέφωνο βρέθηκε πάνω στην Νάταλι Κρίστοφερ, όταν εντοπίστηκε νεκρή στη χαράδρα. Το παράδοξο με τη λειτουργία που εμφάνιζε το κινητό της φαίνεται να δικαιολογείται από την πρόσκαιρη απώλεια σήματος.

Το κώλυμα με τον ιατροδικαστή στην Ικαρία

Ο θάνατος της άτυχης 35χρονης στην Ικαρία φαίνεται πως ήταν ακαριαίος. Στο μεταξύ, έχει προκύψει κώλυμα, καθώς δεν υπάρχει ιατροδικαστής σε κοντινό νησί και θα πρέπει να ταξιδέψει από τη Σύρο.

Προς το παρόν, οι αρχές δεν μετακινούν τη σορό της Νάταλι Κρίστοφερ και ο χώρος είναι αποκλεισμένος. Πιθανόν, το σημείο θα φωτογραφηθεί, θα βιντεοσκοπηθεί- πιθανόν με drone- προκειμένου να καταγραφούν όλες οι λεπτομέρειες και τα στοιχεία, ανάμεσά τους και τα σημεία αποκόλλησης των βράχων που καταπλάκωσαν την Αγγλίδα αστροφυσικό μετά την πτώση της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News