Eξαφάνιση Βρετανίδας Αστροφυσικού: Που εντοπίστηκε το σήμα του κινητού;

Ελλάδα
Eξαφάνιση Βρετανίδας Αστροφυσικού: Που εντοπίστηκε το σήμα του κινητού;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Οργώνουν" σπιθαμή προς σπιθαμή το νησί για την 35χρονη

Νέα στοιχεία έρχονται στο προσκήνιο για τη μυστηριώδη εξαφάνισης της Βρετανίδας αστροφυσικού στην Ικαρία. Στο νησί βρίσκεται ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ ενώ οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά.

«Θρίλερ» με το σήμα του κινητού

Στο OPEN TV μίλησε και ο επικεφαλής διασωστών Ικαρίας, κ. Μιχάλης Χριστοδούλου ο οποίος γνωστοποίησε σε ποιο σημείο βρίσκονται οι έρευνες.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι διασώστες βρέθηκαν στις περιοχές όπου εξέπεμψε σήμα για τελευταία φορά το κινητό όμως δεν βρήκαν εκεί την κοπέλα. Το τελευταίο στίγμα που εξέπεμψε το κινητό βρισκόταν πολύ κοντά στο ξενοδοχείο όπου διέμενε το ζευγάρι, ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το κινητό δεν έκλεισε ποτέ.

Όπως εκτιμά ο κ. Χριστοδούλου το κινητό βρίσκεται σε μια περιοχή αρκετά κοντά στο ξενοδοχείο (5-10 λεπτά), η οποία είναι θαμνώδεις και σήμερα αναμένεται να γίνει μια ενδελεχής έρευνα στο σημείο.

Η ψυχολογική κατάσταση του συντρόφου

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, «την πρώτη μέρα όταν έγινε η αναγγελία της εξαφάνισης ήταν πάρα πολύ πανικοβλημένος και στεναχωρημένος και αναρωτιόταν που να πάει να ψάξει την σύντροφό του. Μάλιστα, στις πρώτες έρευνες που έγιναν μετέβη μαζί με την Πυροσβεστική.Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε σύμφωνα με το ethnos.gr  ότι την δεύτερη μέρα ο 38χρονος σύντροφος της Νάταλι Κρίστοφερ ήταν πολύ πιο ψύχραιμος και συνειδητοποιημένος ζητώντας από τις Αρχές να έρθουν σε επαφή με την Πρεσβεία.

Ο άνθρωπος ο οποίος φιλοξενούσε το ζευγάρι στο ξενοδοχείο μίλησε στο OPEN TV. Σύμφωνα με τον ίδιο ο ζευγάρι είχε κάνει κράτηση στο ξενοδοχείο για δυο ημέρες και στην Ικαρία κατέφθασε το Σάββατο το απόγευμα ενώ θα αναχωρούσε την Δευτέρα το απόγευμα.

Ο ίδιος τόνισε πως είδε τελευταία φορά τόσο την 35χρονη αστροφυσικό όσο και τον σύντροφό της, την Κυριακή το μεσημέρι. Μάλιστα η Νάταλι Κρίστοφερ ρώτησε τον ξενοδόχο πώς μπορούν να πάνε στην διάσημη παραλία Σεϋχέλλες που βρίσκεται στο νησί.

Την επόμενη μέρα στις 11:00 καμαριέρα του ξενοδοχείου επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη αναφέροντάς του ότι ο 35χρονος ήταν πανικόβλητος καθώς η κοπέλα είχε πάει για τρέξιμο στις 08:00 το πρωί αλλά δεν είχε γυρίσει.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη η αστυνομία είχε κλείσει το δωμάτιο όπου διέμενε το ζευγάρι για έρευνες και τότε ήταν που βρέθηκαν τα ματωμένα χαρτομάντηλα, ενώ όπως τόνισε προηγουμένως ήταν ο άνθρωπος ο οποίος εντόπισε της κηλίδες αίματος στο δωμάτιο και συγκεκριμένα στο πάτωμα και στο κρεβάτι.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου Δημήτρη Φρέσκου για το αν αληθεύει η πληροφορία ότι το κινητό της κοπέλας άνοιξε λίγο μετά την δήλωση εξαφάνισης ο κ. Θεοδωράκης απάντησε: «Αυτό το ακούσαμε κι εμείς. Ένας από την πυροσβεστική μου είπε ότι το κινητό δεν έκλεισε ποτέ. Αλλά υπάρχει και η πληροφορία ότι το κινητό είναι μόνιμα ανοικτό.Επίσημη ενημέρωση δεν έχουμε καμία». Όπως εξήγησε για την περιοχή ο κ. Θεοδωράκης, τα μονοπάτια είναι δυο. Το ένα δεν είναι δύσβατο και όπως λέει χαρακτηριστικά περνάει και αυτοκίνητο αλλά το δεύτερο δεν είναι έτσι. Το δεύτερο μονοπάτι είναι δύσβατο ανηφορικό και οδηγεί σε ένα χωριό. Όπως αναφέρει στο OPEN TV εν λόγω δύσβατο μονοπάτι «σκαναρίστηκε» δυο φορές από δυο ελικόπτερα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News