Βρετανικά μέσα: Πολλές ομοιότητες στην υπόθεση της Νάταλι με την Σούζαν Ίτον

Ελλάδα
Βρετανικά μέσα: Πολλές ομοιότητες στην υπόθεση της Νάταλι με την Σούζαν Ίτον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι λένε τα βρετανικά μέσα για την Ικαρία - Eνεργό και πάλι το κινητό της 35χρονης αγνοούμενης

Το γύρο των βρετανικών μέσων κάνει η είδηση εξαφάνισης της Βρετανίδας αστροφυσικού στην Ικαρία, της δεύτερης επιστήμονος που χάνονται τα ίχνη της σε ελληνικό νησί. Οι ομοιότητες με την υπόθεση της Σούζαν Ίτον είναι πολλές, γεγονός που έγινε αντιληπτό και από τα βρετανικά μέσα καθώς και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για επιστήμονες, και οι δύο χάθηκαν ενώ έκαναν ενώ έκαναν τζόκινγκ και εξαφανίστηκαν στη διάρκεια των διακοπών τους.

Ο Independent τιτλοφορεί το σχετικό άρθρο του: «Αγνοείται δεύτερη επιστήμονας ενώ έκανε τζόκινγκ σε ελληνικό νησί», κάτι που υπογραμμίζουν και οι Times του Λονδίνου θυμίζοντας την υπόθεση της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον, η οποία «έπεσε θύμα βιασμού και δολοφονίας και πέταξαν τη σορό της σε ένα μπούνκερ των Ναζί στην Κρήτη τον περασμένο μήνα».

Το δίκτυο Sky News σημειώνει ότι γίνονται εντατικές έρευνες στην Ικαρία για τον εντοπισμό της αγνοούμενης, έρευνες στις οποίες μετέχουν αστυνομικοί, πυροσβέστες, η ακτοφυλακή, εθελοντές καθώς και ένα ελικόπτερο εξοπλισμένο με θερμικές κάμερες.

O Guardian αναφέρει σύμφωνα με το ethnos.gr ότι έχουν σταλεί και επιθεωρητές της αστυνομίας από τη Σάμο για να αναλάβουν τα ηνία της έρευνας για την εξαφάνιση της Νάταλι Κρίστοφερ.

Eιδικό κλιμάκιο στην Ικαρία 

Από το βράδυ της Τρίτης έχει μεταβεί στην Ικαρία, με ελικόπτερο που διέθεσε ο στρατός, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛΑΣ, με ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού, προκειμένου σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ να εντοπίσει το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της νεαρής γυναίκας.

Οι ειδικοί της αστυνομίας θα προσπαθήσουν να λύσουν το μυστήριο του κινητού τηλεφώνου, το οποίο, ενώ έδειχνε ότι ήταν κλειστό από από τη Δευτέρα το απόγευμα, ξαφνικά την Τρίτη έδωσε ξανά σήμα από κεραία των Φούρνων Ικαρίας, που είναι απέναντι από την περιοχή Κεραμέ Αγίου Κηρύκου, όπου εντοπίζονται οι έρευνες.

Αμέσως, έγινε προσπάθεια γεωεντοπισμού από την εταιρεία της κινητής τηλεφωνίας, η οποία δεν απέφερε καρπούς, γι' αυτό κρίθηκε απαραίτητη η μετάβαση στην Ικαρία του κλιμακίου της ΔΙΔΑΠ.

Παράλληλα, συνεχίζονται, από αστυνομικούς, πυροσβέστες και εθελοντές, οι έρευνες, με τη συνδρομή και ελικοπτέρου της αστυνομίας στη δύσβατη περιοχή Κεραμέ, ενώ με τη φωτογραφία της αστροφυσικού αναζητούν ταυτόχρονα κάποιον άνθρωπο που μπορεί να την είδε και ίσως να βοηθήσει στον εντοπισμό της.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News