Ελλάδα

Βασανιστήρια 19χρονου στο εστιατόριο Μποτρίνι: «Για να μην ζήσουμε νέα υπόθεση Ιωαννίνων»

Ο δικηγόρος του νεαρού μάγειρα τονίζει ότι ο Έκτορας Μποτρίνι γνώριζε, παρά τα όσα δηλώνει

Σάλος έχει προκληθεί από χτες, Δευτέρα, με το θέμα της φερόμενης κακοποίησης 19χρονου ο οποίος έκανε πρακτική άσκηση στο εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα και μάλιστα φωτογραφίες από τα τραύματά του κάνουν το γύρο της Ελλάδας.

Ο ίδιος ο Έκτορα Μποτρίνι βγήκε και δήλωσε πως η καταγγελία δεν ευσταθεί, ωστόσο ο δικηγόρος του νεαρού μάγειρα υποστηρίζει πως όλα είναι αλήθεια. Μιλώντας στο Open TV ο κ. Στέφανος Νικόπουλος εξέφρασε βεβαιότητα ότι η ιατροδικαστική και εισαγγελική έρευνα θα δικαιώσουν τον πελάτη του:

«Για να μην ζήσουμε νέα υπόθεση Ιωαννίνων (σ.σ.: θάνατος Βαγγέλη Γιακουμάκη) βγήκε και τα αποκάλυψε όλα αυτά ο νεαρός μάγειρας».

Ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι ο 19χρονος πέρα από τα βασανιστήρια που υπέστη, αναγκαζόταν να δουλεύει 12 και 13 ώρες την ημέρα, καταστάσεις που ζούσαν και άλλοι νεαροί μάγειρες οι οποίοι όμως φοβούνται να μιλήσουν μη τυχόν και δε βρουν δουλειά: «Πρόκειται για μία πρωτοφανή, ακατανόητη, ανεξήγητη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του» και συνεχίζει:

«Τον έκαιγαν με καυτό λάδι και με εργαλεία κουζίνας. Έχει εξεταστεί από ιατροδικαστές κι όλα θα αποδειχθούν περίτρανα. Εάν γνωρίζει ή όχι (σ.σ.: ο Μποτρίνι) προκύπτουν μέσα από την έρευνα... Και γνώριζε... Μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι ακριβώς νομίζει. Ό,τι έγινε για να μην εμφανιστεί στην Κέρκυρα υπόθεση αντίστοιχη των Ιωαννίνων, με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια