Συγκλονίζει η μητέρα του 19χρονου που σκοτώθηκε όταν έπεσε μπασκέτα

Ελλάδα
Συγκλονίζει η μητέρα του 19χρονου που σκοτώθηκε όταν έπεσε μπασκέτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη ο μηχανικός στη Χίο μετά το τραγικό συμβάν

Συγκλονίζει η μητέρα του 29χρονου που καταπλακώθηκε και σκοτώθηκε από μπασκέτα στη Χίο. «Με πήρε κάποιος φίλος του Σταύρου και μου είπε ότι έχει πέσει η μπασκέτα επάνω στο κεφάλι του…», λέει η μητέρα του άτυχου νέου.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή της Δασκαλόπετρας του Βροντάδου στη Χίο. Ο άτυχος 19χρονος περίμενε στο γηπεδάκι της περιοχής μαζί με συνομηλίκους του προκειμένου να τους μεταφέρει στην πόλη γονέας ενός άλλου παιδιού που βρίσκονταν στην παρέα.H μπασκέτα αποκολλήθηκε μαζί με τη βάση της από το έδαφος, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στον 19χρονο, ο οποίος στη συνέχεια σωριάστηκε αιμόφυρτος.«Κάρφωσε στην μπασκέτα και όπως κάρφωσε προφανώς κρεμάστηκε, η μπασκέτα ξεκόλλησε από τη βάση και με το πέσιμο και με το βάρος της μπασκέτας, έπεσε το παιδί πίσω. Χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού» περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας.

Παρά τις προσπάθειες των ιατρών και των νοσηλευτών, ο άτυχος 19χρονος υπέκυψε στα τραύματά του λίγη ώρα αργότερα ενώ είχε ήδη μεταφερθεί στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.Ο 19χρονος, μόνιμος κάτοικος Αμαρουσίου Αττικής, βρίσκονταν στη Χίο για διακοπές.

Συνελήφθη μηχανικός του δήμου Χίου

Με την διαδικασία του αυτοφώρου συνελήφθη σύμφωνα με το news247.gr εντωμεταξύ το απόγευμα της Δευτέρας, 5 Αυγούστου 2019, εν ενεργεία μηχανικός του δήμου Χίου, κατηγορούμενος ότι είχε εμπλοκή στο έργο κατασκευής των μπασκετών στην Δασκαλόπετρα Βροντάδου, όπου το βράδυ της Κυριακής βρήκε τραγικό θάνατο ένας 19χρονος από το Μαρούσι Αττικής.

Ο μηχανικός αυτός, ο οποίος το 2002 υπηρετούσε στην τεχνική υπηρεσία του πρώην δήμου Ομηρούπολης, φέρεται να είχε την ευθύνη επίβλεψης του έργου, η κατασκευή του οποίου είχε ανατεθεί στην Τεχνική Εταιρεία Βροντάδου.

Είχε προηγηθεί κατάθεσή του στην αστυνομία και αρχικά είχε αφεθεί ελεύθερος, ωστόσο στην συνέχεια – σύμφωνα με τις πληροφορίες του astraparis.gr – η αστυνομία τον συνέλαβε στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πιθανολογώντας ότι είναι υπεύθυνος για την κακοτεχνία.

Ωστόσο, ο συλληφθείς, φέρεται να έχει δηλώσει ότι ουδεμία έχει σχέση με το υπόψη έργο, ενώ επίσης φέρεται να δηλώνει ότι δεν είναι με δική του γραφή η τεχνική έκθεση.

Μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας ο μηχανικός παρέμενε στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης Χίου και πιθανολογείται ότι το πρωί της Τρίτης, 6 Αυγούστου 2019, θα προσαχθεί στην εισαγγελέα πρωτοδικών Χίου κα Σπυριδούλα Σταυράτη, η οποία είτε θα του απαγγείλει κατηγορίες, είτε θα διατάξει να αφεθεί ελεύθερος, εφαρμοζομένης της ίδιας διαδικασίας που ακολούθησε με τον δήμαρχο Χίου κ. Μανώλη Βουρνού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News