default-image

Xίος: Σφραγίστηκε το γήπεδο όπου σκοτώθηκε ο 19χρονος - Έρευνα της Εισαγγελίας

Ελλάδα
Xίος: Σφραγίστηκε το γήπεδο όπου σκοτώθηκε ο 19χρονος - Έρευνα της Εισαγγελίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μπασκέτα είχε τοποθετηθεί στο γήπεδο τουλάχιστον πριν από 20 χρόνια

Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου μετά την τραγωδία με το θάνατο 19χρονου που πλακώθηκε από μπασκέτα.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Χίου έχουν ξεκινήσει ένα σαφάρι αναζήτησης προκειμένου να διαπιστώσουν ποια χρονολογία τοποθετήθηκε η μπασκέτα, επί ποιας δημοτικής αρχής, με ευθύνη ποιου εργολάβου και αν η τοποθέτηση έγινε με βάση τους κανόνες ασφαλείας, αν και από τις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε ο «Πολίτης Χίου» από την πρώτη στιγμή του συμβάντος φαίνεται ότι η μπασκέτα ήταν κυριολεκτικά στον αέρα.

Νωρίτερα το πρωί πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το ethnos.gr αυτοψία στον χώρο του τραγικού περιστατικού. Σημειώνεται, ότι η μπασκέτα είχε τοποθετηθεί στο γήπεδο τουλάχιστον πριν από 20 χρόνια και ήταν -σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας- στερεωμένη στο έδαφος με μερικά εκατοστά βάθος τσιμέντου, χωρίς να έχει βιδωθεί σε υποδαπέδια υποδομή, όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

Συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος ο Δήμαρχος

Ο δήμαρχος Χίου προσήχθη στην εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Όμως, κρίθηκε ότι για τον συγκεκριμένο χώρο δεν είναι υπεύθυνος ο ίδιος και κατ' επέκταση ο Δήμος Χίου, αλλά η τοπική κοινότητα. Ο κ. Βουρνούς είχε παρουσιαστεί τα ξημερώματα -μετά τη δημοσιοποίηση του τραγικού συμβάντος- αυτοβούλως στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του γεγονότος.

Ολόκληρες δεκαετίες πέρασαν χωρίς καμία συντήρηση και χωρίς να αναρωτηθεί κανείς για το επίπεδο ασφαλείας του μικρού γηπέδου στη Δασκαλόπετρα.

Το δυστύχημα συνέβη λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν ο 19χρονος νεαρός από το Μαρούσι, που βρισκόταν για διακοπές στη Χίο, παίζοντας μπάσκετ στο γηπεδάκι με τέσσερις φίλους του, δέχθηκε τη μπασκέτα στο κεφάλι, η οποία αποκολλήθηκε από το έδαφος. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο Νοσοκομείο Χίου, όπου μεταφέρθηκε αμέσως ο 19χρονος, υπέκυψε στις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που είχε υποστεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News