Ελλάδα

Η κυβέρνηση «ξηλώνει» τη Βασιλική Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Άρθρο του πολυνομοσχεδίου προβλέπει την απομάκρυνσή της από τη συγκεκριμένη θέση

Εκτός Επιτροπής Ανταγωνισμού μένει η μέχρι πρότινος πρόεδρος της, Βασιλική Θάνου, η οποία είχε λάβει την εν λόγω θέση κατά την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κάνει λόγο για μία «φωτογραφική διάταξη» αναφερόμενος στην απομάκρυνση της κ. Θάνου.

Ένα από τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Παρασκευής προβλέπει και την αποχώρηση της πρώην ανώτατης δικαστικού και υπηρεσιακής πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου από τη θέση της προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ethnos.gr, στο άρθρο 101 προβλέπονται ασυμβίβαστα για την θέση του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, μεταξύ των οποίων είναι και η προηγούμενη θητεία με οποιαδήποτε μορφή σε γραφείο πρωθυπουργού ή μελών της κυβέρνησης, ειδικού ή γενικού γραμματέα υπουργείου με την συγκεκριμένη απαγόρευση να ισχύει για πέντε χρόνια από την προηγούμενη θητεία του υπηρετούντος.

Η εν λόγω διάταξη έχει άμεση ισχύ από την δημοσίευση του Νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και με αναδρομική ισχύ στην ουσία, αφού προβλέπει πως θα ισχύσουν τα ασυμβίβαστα αυτά και για τα εν ενεργεία πρόσωπα. Η ύπαρξη των συγκεκριμένων ασυμβίβαστων, αναφέρεται στην διάταξη του πολυνομοσχεδίου, που σημαίνει και την αυτοδίκαιη έκπτωση από το αξίωμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια