Πανελλήνιες: Με ποιο σύστημα θα δώσουν του χρόνου οι υποψήφιοι;

Ελλάδα
Πανελλήνιες: Με ποιο σύστημα θα δώσουν του χρόνου οι υποψήφιοι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αποκάλυψε η υπουργός Παιδείας

Το ίδιο σύστημα θα ισχύσει φέτος και του χρόνου στις Πανελλήνιες όπως αποκάλυψε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως που μίλησε στο Open TV. Η ίδια προανήγγειλε και το τέλος της κατηγοριοποίησης των τμημάτων σε «πράσινα» και «κόκκινα» ενόψει των πανελλαδικών που θα διεξαχθούν την ερχόμενη χρονιά.

Για τις Πανελλήνιες: «Με το σύστημα που έδωσαν φέτος, θα δώσουν με το ίδιο και του χρόνου. Απαρεγκλίτως όσοι έδωσαν φέτος, θα δώσουν και του χρόνου με τα ίδια μαθήματα. Για όσους μπαίνουν φέτος στη Γ' Λυκείου, δεν θα αλλάξουμε όλα όσα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μελετάμε αλλαγές. Κρατάμε το σύστημα για τα παιδιά που μπαίνουν φέτος στη Γ' Λυκείου και θα ανακοινώσουμε σήμερα ή τη Δευτέρα μια μείωση της ύλης, θα ανακοινώσουμε αλλαγές στην εξέταση των Νέων και της Λογοτεχνίας και τρίτο και σημαντικότερο θα καταργήσουμε τις πράσινες και κόκκινες σχολές. Διαφωνούμε με την κατηγοριοποίηση των σχολών και το ότι βάζουμε τους φοιτητές να μαντέψουν οι μαθητές πώς θα μπουν σε σχολές που δεν χρειάζονται εξετάσεις».

Για την είσοδο στα Πανεπιστήμια: «Δεν θα υπάρχει κατηγοριοποίηση πράσινων και κόκκινων σχολών και θα δίνουν όλοι Πανελλήνιες. Το σύστημα ισχύει σίγουρα για τα παιδιά που μπαίνουν σήμερα στη Γ' Λυκείου, ενώ για τα παιδιά της Β' Λυκείου, εξετάζουμε το ενδεχόμενο να αλλάξουμε. Θέλουμε τα πανεπιστήμια να ορίζουν τις βάσεις εισαγωγής. Για παράδειγμα το κράτος θα ορίζει μια ελάχιστη βάση το 10. Η σχολή θα πρέπει να ορίσει εκείνη τον βαθμό εισαγωγής, που θα είναι 16, 17 όσο κρίνει εκείνη. Τα πανεπιστήμια θα ορίζουν τον αριθμό εισακτέων».

Διαβάστε περισσότερα για τους αναπληρωτές και την κατάργηση του ασύλου στο ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News