Ιερέας δεν άφησε παιδιά ΑμεΑ να κοινωνήσουν: «Δεν καταλαβαίνουν, μπορεί να το φτύσουν»

Ελλάδα
Ιερέας δεν άφησε παιδιά ΑμεΑ να κοινωνήσουν: «Δεν καταλαβαίνουν, μπορεί να το φτύσουν»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνικός αποκλεισμός παιδιών ΑμεΑ από ιερέα στη Λεπτοκαρυά

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τα τελευταία 24ωρα μια καταγγελία από το Κέντρο Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) Λεπτοκαρυάς.

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό κοινωνικού αποκλεισμού που συνέβη στην κατασκήνωση «Νηρηίδες» του υπουργείου Εργασίας που τα τελευταία χρόνια έχει παραχωρηθεί στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΚΠΠΚΠ) και θέλησαν να κοινωνήσουν, αφότου παρακολούθησαν την κυριακάτικη λειτουργία, γεγονός, όμως, το οποίο ο ιερέας της εκκλησίας της κατασκήνωσης, τους απέκλεισε κατηγορηματικά, με τη δικαιολογία ότι τα παιδιά αυτά «Δεν αντιλαμβάνονται» και ως εκ τούτου μπορεί «να φτύσουν» τη θεία κοινωνία.

Όσα καταγγέλλει - μεταξύ άλλων - μία εκ τον φροντιστών των παιδιών στο λογαριασμό της στο Facebook:

«Αποφασίσαμε σαν φορέας την Κυριακή 28 Ιουλίου στο πλαίσιο ένταξης των παιδιών και κοινωνικοποίησης, να πάμε να παρακολουθήσουμε την λειτουργία της υπαιθριας εκκλησίας που βρισκεται μέσα στα Κ. Α. Α. Υ. Λεπτοκαρυας.

Την ώρα της θείας κοινωνίας παραχώρησαμε προτεραιότητα στους εκκλησιαζομενους για να μην τους φέρουμε σε δύσκολη θέση και όταν επιτέλους ήρθε η ώρα να κοινωνησουν τα παιδιά μας, ο παπάς αρνήθηκε να τα κοινωνησει με την δικαιολογία ότι δεν αντιλαμβανονται.

Φτανοντας εξοργισμένοι στην κατασκήνωση παραθεσαμε στην πρόεδρο του κέντρου κοινωνικής Προνοιας κεντρικής Μακεδονίας τα γεγονότα και χωρίς να χάσει χρόνο πήγε στο διοικητή της μονάδας των Κ. Α. Α. Υ. για να διευθετήσει το θέμα.»

Τι απάντησε η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Η πρόεδρος του ΚΚΠΠΚΠ, Συλβάνα Καρασαββίδου, επιβεβαιώνει τα καταγγελλόμενα, τονίζοντας ότι, «παρά την παρέμβαση του ταξίαρχου που είπε ότι θα γίνει αναφορά γι’ αυτό στον υπουργό Αμυνας, ο ιερέας παρέπεμψε στον δεσπότη (τον μητροπολίτη Κίτρους Πλαταμώνος Γεώργιο, στον οποίο όμως θα φτάσει και η καταγγελία του Κέντρου), ενώ ακόμη και μετά την παρέμβαση του στρατηγού ο ιερέας δεν μεταπείστηκε».

Όπως τονίζει η κ. Καρασαββίδου, «πρώτη φορά ζω κάτι τέτοιο, το σοκ είναι μεγάλο και μόνο η συγγνώμη των ανώτερων αξιωματικών μάς έκανε να νιώσουμε ότι η προσπάθειά μας δεν πάει χαμένη, αφού στην αρχή η απογοήτευση ήταν τόσο μεγάλη για τον μηδενισμό της προσπάθειας μας γι’ αυτά τα παιδιά»

Πηγή: efsyn.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News