Αποφυλάκιση Κορκονέα: Φόβοι για επιθέσεις κατά αστυνομικών

Ελλάδα
Αποφυλάκιση Κορκονέα: Φόβοι για επιθέσεις κατά αστυνομικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ετοιμότητα μέχρι και η Αντιτρομοκρατική  

Σε ετοιμότητα βρίσκεται μέχρι και η αντιτρομοκρατική, εξαιτίας τους φόβου των Αρχών ακόμη αι για ένοπλες επιθέσεις, με αφορμή την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Μάλιστα, για τα μέτρα που αναμένεται να λάβουν οι Αρχές αποφασίστηκε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρουσία τόσο του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη όσο και του αρχηγού της Αστυνομίας, Μιχάλη Καραμαλάκη και επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. Στη σύσκεψη θα συζητηθεί ο σχεδιασμός και η εφαρμογή της αντιεγκληματικής πολιτικής, αλλά και το θέμα των Εξαρχείων.

Εκείνο όμως που θα απασχολήσει περισσότερο θα είναι η αποφυλάκιση Κορκονέα και οι οργισμένες αντιδράσεις που αυτή πυροδοτεί. Οι επιτελείς της Αστυνομίας δεν αποκλείουν επεισόδια και δεν κρύβουν τους φόβους τους ακόμα και για ένοπλες επιθέσεις κατά αστυνομικών, όπως για παράδειγμα σε στατικές δυνάμεις φύλαξης (σ.σ. κλούβες των ΜΑΤ πχ) αλλά και σε βάρος αστυνομικών που κάνουν περιπολίες.

Στη σύσκεψη θα εξεταστούν τα έκτακτα μέτρα που θα ληφθούν σε αστυνομικά τμήματα στην Αττική. Ήδη, σύμφωνα με το newsit.gr, έχουν δοθεί εντολές για αυξημένη επαγρύπνηση και αυξημένα μέτρα φύλαξης αλλά και αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας.

Επί ποδός βρίσκεται και η Αντιτρομοκρατική. Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν ότι παραμένει ενεργή οργάνωση που έχει εμφανιστεί δυο φορές στο παρελθόν, με επιθέσεις κατά αστυνομικών στη Χαριλάου Τρικούπη, σε βάρος των οποίων έχει ανοίξει πυρ με καλάσνικοφ. Και μπορεί η οργάνωση αυτή μετά τα δυο συγκεκριμένα περιστατικά να έχει «σιωπήσει», αλλά όπως σημειώνεται αυτό δεν σημαίνει ότι έχει χάσει το οπλοστάσιό της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News