Ελλάδα

Αλλαγές στην Υγεία: Εξετάσεις με… SMS - Οι δωρεάν παροχές που αναμένονται

Τι αλλαγές προβλέπουν τα 10 Νομοσχέδια που «έρχονται»

Ραγδαίες αλλαγές στην Υγεία φέρνουν 10 Νομοσχέδια που έχει στα «συρτάρια» της η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και αναμένεται να προωθηθούν στη Βουλή τους επόμενους μήνες.

Ωστόσο, όπως ξεκαθαρίζουν στελέχη της Κυβέρνησς θα προηγηθούν οι ρυθµίσεις και οι αλλαγές που αφορούν στην πρόληψη ασθενειών µε δωρεάν εξετάσεις για όλους αλλά και επίσπευση των διαδικασιών για τις εξετάσεις των καρκινοπαθών.

Δωρεάν εξετάσεις

Το πρώτο «πακέτο» θα αφορά σε δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του µαστού, του τραχήλου της µήτρας και του παχέος εντέρου, ενώ ταυτόχρονα θα τεθεί σε εφαρµογή ειδικός µηχανισµός στα νοσοκοµεία ώστε να εισάγονται µε διαδικασίες-εξπρές οι καρκινοπαθείς για εξετάσεις και διάγνωση της νόσου.

Σε δεύτερο χρόνο θα υλοποιηθεί το σχέδιο ενηµέρωσης, ακόµη και µε SMS, σχετικά µε το πότε πρέπει να πραγµατοποιούν προληπτικές εξετάσεις για όλες τις νόσους, ανάλογα µε την ηλιακή οµάδα στην οποία ανήκουν. H ρύθµιση αυτή θα αφορά το σύνολο των ασφαλισµένων.

Πότε αλλάζουν οι Διοικήσεις σε ΥΠΕ και νοσοκομεία;

Προς τα τέλη Αυγούστου αναµένεται να πραγµατοποιηθεί η αλλαγή των διοικητών των Υγειονοµικών Περιφερειών (ΥΠΕ), ενώ η αλλαγή των διοικητών των νοσοκοµείων µετατοπίζεται µετά την αλλαγή των διοικητών στις ΥΠΕ.

Διαβάστε περισσότερα, στο ethnos.gr

Σχόλια