Ελλάδα

Έτοιμοι να δώσουν συντάξεις… 24.000 ευρώ το μήνα, με το νόμο Κατρούγκαλου

Τη διαδικασία μπλόκαρε, τελευταία στιγμή, το Υπουργείο Εργασίας

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση πως μπλοκαρίστηκε, τελευταία στιγμή, η εκταμίευση συντάξεων 24.000 ευρώ το μήνα, με το νόμο Κατρούγκαλου.

Και αυτό διότι, όπως αναφέρεται, σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το παρόν», ο νόμος Κατρούγκαλου δεν προέβλεπε ανώτατο πλαφόν στις συντάξεις όπως όλοι οι προηγούμενοι ασφαλιστικοί νόμοι!

Την εκταμίευση μπλόκαρε το υπουργείο Εργασίας, επί ηγεσίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος δήλωσε στο ΣΚΑΪ: «Ήταν κάτι συνταρακτικό. Βρέθηκα μπροστά σε μια νέα έκπληξη πολύ δυσάρεστη. Ήταν έτοιμες να εκδοθούν συνταξιοδοτικές αποφάσεις του ύψους των 10.000 ευρώ, 12.000 ευρώ, 15.000 ευρώ, 18.000 μήνα, 24.000 το μήνα. Σε 10 χρόνια αντιστοιχεί σε 3 εκατ. ευρώ. Αυτό δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο».

«Έδωσα εντολή το αυτονόητο, δεν κοίταξα να δω αν είναι νόμιμες ή μη. αλλά ηθικά δεν μπορώ να εκδώσω τέτοιου είδους συντάξεις». Σύμφωνα με τον ίδιο «η προηγούμενη πολιτική ηγεσία γνώριζε το θέμα αυτό για πέντε μήνες και αδιαφόρησε, αυτή είναι η υπηρεσιακή πληροφόρηση… Η πληροφόρηση που έχω είναι ότι ορισμένες έχουν δοθεί, δεν τις πρόλαβα», συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι από εδώ και πέρα χρειάζεται αλλαγή νόμου και «ήδη μια επιστημονική ομάδα εξετάζει αλλαγή νόμου».

«Δεν νοείται να δίνονται τέτοιες συντάξεις. Δεν είμαι ενάντια στην ανταποδοτική λογική του συστήματος αλλά είναι τελείως στρεβλό το νούμερο αυτό», συνέχισε ο κ. Βρούτσης και διερωτήθηκε: «Είναι ανικανότητα ή δολιότητα; Ένα από τα δύο υπάρχουν. Δεν νοείται υπουργός να γνωρίζει την εξέλιξη του ασφαλιστικού και να δίνει την υπογραφή του για σύνταξη 24.000 ευρώ».

Ο Γιάννης Βρούτσης ξεκαθάρισε τέλος: «Δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους για τους οποίους εκδόθηκαν ή ετοιμάζονταν αυτές οι αποφάσεις. Είμαι υπέρ της ανταποδοτικότητας του συστήματος αλλά ας έρθουν και αυτοί οι άνθρωποι στην πλευρά της ηθικής».

Πηγή: thecaller.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια