Συμφωνία Μητσοτάκη - Λάτση για να «τρέξει» η επένδυση στο Ελληνικό

Ελλάδα
Συμφωνία Μητσοτάκη - Λάτση για να «τρέξει» η επένδυση στο Ελληνικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιες είναι οι... επτά γειτονιές στις οποίες θα χωριστεί η καινούρια πόλη;

O πρωθυπουργός και ο επιχειρηματίας συμφώνησαν την επιτάχυνση των διαδικασιών της επένδυσης - Δημιουργείται νέα πολιτεία

Την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να ξεκινήσει η υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό ανέδειξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Σπύρο Λάτση.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και ο πρωθυπουργός συμφώνησε με τον κ. Λάτση να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για αυτήν τη σημαντική επένδυση, τηρώντας τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί για να αρθούν το ταχύτερο δυνατόν όλα τα εμπόδια που καθυστέρησαν την έναρξη του τόσο επωφελούς για τη χώρα έργου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Δημιουργείται νέα πολιτεία

Η νέα πολιτεία που θα δημιουργηθεί τις επόμενες δεκαετίες στο Ελληνικό θα έχει το μέγεθος της Κέρκυρας. Μια πόλη με 25.000 μόνιμους κατοίκους, μοιρασμένους σε επτά γειτονιές, και τουλάχιστον 15.000-20.000 εργαζομένους και επισκέπτες, η οποία θα πρέπει να οργανωθεί ώστε να λειτουργεί σωστά, να αποκτήσει υποδομές, να καλύψει τις βασικές ανάγκες της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Καθημερινής», οι μελέτες που έχουν κατατεθεί προς έγκριση από τη Lamda Development στο υπουργείο Περιβάλλοντος αποκρυσταλλώνουν την εικόνα της νέας πόλης στο Ελληνικό και στον Αγιο Κοσμά. Σύμφωνα λοιπόν με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, στο Ελληνικό θα κατασκευαστούν περίπου 10.000 κατοικίες, οι οποίες θα φιλοξενούν 24.500 μόνιμους κατοίκους.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News