Άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη

Ελλάδα
Άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ψήφους 8 - 2 σύμφωνα με την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Ήρθη η Βουλευτική ασυλία του Παύλου Πολάκη με ψήφους 8-2 και σύμφωνα με την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Πρόκειται για δύο υποθέσεις που αφορούν η μία σε μήνυση του πρώην επικεφαλής των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, και η δεύτερη σε εκείνη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, για την υποκλοπή της τηλεφωνικής συνομιλίας τους.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής συγκροτήθηκε το πρωί της Τρίτης, η σύστασή της αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια και αμέσως μετά μπήκαν στον προγραμματισμό της οι υποθέσεις αυτές που έχουν ξεμείνει από την προηγούμενη Βουλή.

Ο κ. Πολάκης επ’ αφορμή της ειδοποίησης που δέχθηκε χτες έκανε αμέσως μετά δηλώσεις, στις οποίες -μεταξύ άλλων- αναφέρει: «Αυτό το οποίο απαιτώ είναι όχι να αρθεί η ασυλία μου σε μια επιτροπή η οποία είναι δεν είναι δημόσια, αλλά να μαζέψουν 30 υπογραφές από βουλευτές διαφόρων πτερύγων της Βουλής και να γίνει η διαδικασία με Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής, όπου εκεί θα τα πούμε όλα. Που θα αποφασιστεί στην Ολομέλεια η σύσταση της ειδικής προανακριτικής επιτροπής για να τα πούμε όλα. Όσα έχουμε ανακαλύψει και αυτά που έχουμε στείλει και στη Δικαιοσύνη, η οποία με τους ρυθμούς της ανάπηρης κουτσής χελώνας που περπατά έχουν ασκηθεί διώξεις στο ένα εικοστό αυτών των υποθέσεων των οποίων έχουμε στείλει».

Η ανακοίνωση της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη 

 Η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής έπιασε δουλειά με την νέα της σύνθεση. Αποφάσισε ότι το πρώτο θέμα που θα συζητηθεί είναι η πρόταση για την άρση ασυλίας του  σ. Παύλου Πολάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων απλώς σημειώνει:

  • Το κατηγορητήριο αφορά αμιγώς πολιτικές ενέργειες στο πλαίσιο διερεύνησης μεγάλων και διαβόητων σκανδάλων.
  • Είναι φανερή η προσπάθεια της ΝΔ να «εξισορροπήσει» με πάσης φύσεως καταγγελίες, τις σοβαρές εκκρεμότητες που έχει το πολιτικό της προσωπικό με την δικαιοσύνη.
  • Ήδη από τις πρώτες αποφάσεις της κυβέρνησης (άσυλο, ΑΜΚΑ προσφύγων κ.τ.λ.) φαίνεται ότι η ΝΔ επιλέγει να ενεργοποιήσει τον σκληρό πυρήνα της πολιτικής της και μάλιστα με όρους πολιτικού ρεβανσισμού.
  • Η διερεύνηση κάθε υπόθεσης (και υπάρχουν πολύ σοβαρότερες υποθέσεις από τις αστειότητες για τις οποίες κατηγορείται ο Παύλος Πολάκης), είναι αναγκαίο να γίνει με ταχύτητα και πλήρη διαφάνεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων εκφράζει την βεβαιότητα ότι ο σ. Παύλος Πολάκης θα μετατρέψει τις διαδικασίες κατασυκοφάντησής του σε μια ακόμη ευκαιρία να αναδειχθούν οι παρανομίες και οι ατασθαλίες πολλών ετών. Προσθέτουμε απλώς και την αποφασιστικότητά μας να μην αφήσουμε να σκεπαστούν τα κάθε είδους σκάνδαλα, να μην ξεχάσουμε ποτέ και τίποτε. Ελπίζουμε ότι και η ΝΔ θα προσπαθήσει να υπερβεί εαυτόν και δεν θα εμποδίσει τα σκάνδαλα NOVARTIS, ΚΕΕΛΠΝΟ κ.τ.λ. να βρουν το δρόμο προς τη Δικαιοσύνη.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News