Ελλάδα

Καταργείται η κλήρωση για τη σημαία στις παρελάσεις και το κουδούνι στις 9 - Κανονικά η προσευχή

Οι αλλαγές που φέρνει η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στα σχολεία της χώρας

Αλλαγές φέρνει η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στα σχολεία της Ελλάδας.

Το νέο Λύκειο

Ειδικότερα, ήδη, το υπουργείο Παιδείας έχει προετοιμάσει μια σειρά αλλαγών για τα σχολεία, αλλά και το νέο Λύκειο.

Μεταξύ αυτών είναι η θέσπιση του Εθνικού Απολυτηρίου, οι προαγωγικές εξετάσεις σε κάθε τάξη του Λυκείου, και η επαναφορά των πρότυπων και πειραματικών σχολείων.

Η σημαία

Μάλιστα, σύμφωνα με το thecaller.gr, το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο να καταργήσει την κλήρωση για τη σημαία (σημαιοφόρο) στις παρελάσεις που είχε καθιερώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σημαίνει ότι η σημαία θα «πηγαίνει» στους άριστους (αριστούχους) κάθε σχολείου, όπως ίσχυε στο παρελθόν.

Τι θα συμβεί με τον αγιασμό και την προσευχή;

Το υπουργείο Παιδείας, αναμένεται να δώσει ένα εμφατικό «τέλος» στον διάλογο περί κατάργησης του αγιασμού και της προσευχής στα σχολεία.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σημειωτέον, «ξήλωσε» και την απόφαση του τέως υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για να χτυπά το κουδούνι στα σχολεία στις 9:00. Το υπουργείο Παιδείας επισήμανε ότι το πρώτο κουδούνι στα σχολεία θα χτυπά στις 8:15.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας και η Νίκη Κεραμέως έχουν προετοιμάσει ένα ειδικό πακέτο μέτρων και για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα πανεπιστήμια, με πρώτο εξ αυτών την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Σχόλια