Μάτι - συγκλονιστικό βίντεο: Η καταστροφή από ψηλά, ένα χρόνο μετά

Ελλάδα
Μάτι - συγκλονιστικό βίντεο: Η καταστροφή από ψηλά, ένα χρόνο μετά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εικόνα της καταστροφής μέσα από την κάμερα drone

Ήταν 23 Ιουλίου 2018 όταν στο Μάτι ξεσπούσε μία εθνική τραγωδία και περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τους 102 νεκρούς, τα 33 θύματα έχασαν τη ζωή τους στη Λ. Ποσειδώνος, τα 31 στο Κόκκινο Λιμανάκι, εκ των οποίων τα 26 στο ίδιο οικόπεδο της Αργυρά Ακτής, 7 στον Ν. Βουτζά, 2 στο Λιμάνι της Ραφήνας που είχαν μεταφερθεί εγκαυματίες, και στο ασθενοφόρο προς το Νοσοκομείο Παίδων ένα βρέφος 6 μηνών.

Με αφορμή τον ένα χρόνο από την «μαύρη» εκείνη ημέρα στο Μάτι η ομάδα του Updrones δημοσίευσε ένα βίντεο με το πριν και το μετά από τις πυρκαγιές στην Κινέττα και το Μάτι όπου αποτυπώνεται το μέγεθος της τραγωδίας.

Μνημόσυνο για τον έναν χρόνο από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή.

Στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας Κοιμήσεως Θεοτόκου ειχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι, συγγενείς και φίλοι των θυμάτων της μεγάλης φωτιάς.

Το κλίμα ιδιαίτερα φορτισμένο, καθώς η οργή αλλά και η θλίψη για τον άδικο χαμό 102 ψυχών δεν έχουν κοπάσει.

 Η αστυνομική δύναμη μεγάλη, ενώ τα μέτρα  αυστηρά. Κάποιοι δρόμοι έκλεισαν με τους αστυνομικούς να δίνουν οδηγίες για την εκκλησία, ενώ ένα ελικόπτερο πετούσε πάνω από την εκκλησία. Στο μνημόσυνο παρέστη  και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς και ο νέος περιφεριαρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, οι νέοι Δήμαρχοι Ραφήνας και Μαραθώνα αλλά και ο βουλευτης ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Βλάχος.

Δείτε περισσότερα στο ethnos

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News