Καιρός: Ο «Αντίνοος» έφερε χιλιάδες κεραυνούς - Η χειρότερη μέρα της εβδομάδας

Κρήτη
Καιρός: Ο «Αντίνοος» έφερε χιλιάδες κεραυνούς - Η χειρότερη μέρα της εβδομάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά ο καιρός στην Κρήτη

Η επέλαση του «Αντίνοου» συνεχίζεται με τον καιρό να είναι άστατος και σήμερα, Δευτέρα, με βροχές και καταιγίδες, ενώ κάποια διαστήματα θα έχει ηλιοφάνεια.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι σχετικά βελτιωμένος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες με τοπικά έντονα φαινόμενα και πιθανότατα λιγες  χαλαζοπτώσεις στα βόρεια. 

Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα κεντρικά και νότια και θα φτάσει σε κανονικές για την εποχή τιμές.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία από το meteo, η ημέρα με τα ισχυρότερα και πιο επικίνδυνα φαινόμενα θα είναι η Τρίτη 16/7.

Καιρός στην Κρήτη

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη, όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε ανατολικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προκάλεσε ο "Αντίνοος" την Κυριακή 14 Ιουλίου.

Παράλληλα, το σύστημα εντοπισμού κεραυνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών «ΖΕΥΣ» κατέγραψε περισσότερους από 3.500 κεραυνούς, η γεωγραφική κατανομή των οποίων φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται οι προβλεπόμενες βροχοπτώσεις από τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 14/07 έως και τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 17/07.

Δείτε εδώ αναλυτικά τον καιρό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News