Καιρός: Ο «Αντίνοος» φέρνει κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Ελλάδα
Καιρός: Ο «Αντίνοος» φέρνει κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια μέρα θα είναι η "δυσκολότερη" και ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από το νέο "κύμα" κακοκαιρίας

Ψυχρές αέριες μάζες στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα κινούμενες προς τη χώρα μας, θα έχουν ως αποτέλεσμα την επικράτηση συνθηκών έντονης αστάθειας και το σχηματισμό της κακοκαιρίας "Αντίνοος",έως και την Τετάρτη. 

Ο «Αντίνοος» , σύμφωνα και με το meteo, όπως φαίνεται στη διαφάνεια που ακολουθεί θα επηρεάσει με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρκετές περιοχές της χώρας, με την Κρήτη ωστόσο και σύμφωνα με τα συγκεκριμένα μετεωρολογικά δεδομένα να βγαίνει αλώβητη.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία η ημέρα με τα ισχυρότερα και πιο επικίνδυνα φαινόμενα θα είναι η Τρίτη 16/07.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται οι προβλεπόμενες βροχοπτώσεις από τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 14/07 έως και τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 17/07.

Δείτε πώς θα διαμορφωθεί ο καιρός στην Κρήτη τις επόμενες ώρες

Αίθριος καιρός ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 28 βαθμούς Κελσίου. μόνο αργά το απόγευμα, θα συννεφιάσει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς 3 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα ο καιρός προβλέπεται άστατος, με έντονη συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, ενώ τις απογευματινές ώρες αναμένεται να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή ο καιρός στα Χανιά δε θα παρουσιάσει ιδιαίτερη μεταβολή, μόνο κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών θα επικρατήσει αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα στα Χανιά ο ουρανός προβλέπεται συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς 3 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή τώρα θα δε θα παρουσιάσει μεταβολή με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα, ενώ τη Δευτέρα προβλέπεται έντονη συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Την Κυριακή προβλέπεται αρχικά αίθριος, ενώ από το απόγευμα, θα συννεφιάσει και αναμένεται να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα προβλέπεται άστατος καιρός, ε με έντονη συννεφιά και ασθενής βροχή το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς

Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ισχύει για αύριο Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019.

Μέσος κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται σε αρκετές περιοχές της χώρας κυρίως στην κεντρική, νότια και νησιωτική Ελλάδα

Υπενθυμίζουμε ωστόσο  στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. Σημειώνεται ιδιαίτερα ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο κατά την αντιπυρική περίοδο  (έως 31 Οκτωβρίου)

Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News