Έζησαν ζωντανό «εφιάλτη» στη Ναύπακτο λόγω κακοκαιρίας

Ελλάδα
Έζησαν ζωντανό «εφιάλτη» στη Ναύπακτο λόγω κακοκαιρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη κινητοποίηση από την πυροσβεστική υπηρεσία

Περίπου 55 άτομα που κινδύνευαν εξ αιτίας των έντονων βροχοπτώσεων διέσωσε σήμερα τα ξημερώματα η Πυροσβεστική υπηρεσία στον Πλατανίτη Ναυπάκτου, στον 'Αγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου, στην Μακύνεια και στην «Ιονία» οδό.

Μάλιστα η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής εξακολουθεί να είναι μεγάλη, αφού στις παραπάνω περιοχές επιχείρησαν και εξακολουθούν να βρίσκονται σε ετοιμότητα 80 πυροσβέστες με 32 οχήματα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα και δύο σωστικές λέμβοι της 6ης ΕΜΑΚ.

Ειδικότερα στην περιοχή του Πλατανίτη Ναυπάκτου παρουσιάστηκε αύξηση της στάθμης των ομβρίων υδάτων και πραγματοποιήθηκαν διασώσεις και αντλήσεις. Οι πυροσβέστες μετέφεραν δύο άτομα από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, καθώς και έξι άτομα από υπόγεια κατοικιών σε υψηλότερους ορόφους. Επίσης ακόμη 20 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Στον 'Αγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου μεταφέρθηκαν τέσσερα άτομα από κάμπινγκ σε ασφαλές σημείο, ενώ στην γειτονική περιοχή της Μακύνειας διασώθηκαν τρία άτομα που είχαν εγκλωβιστεί σε σπίτι.

Όσον αφορά τα αυτοκίνητα που είχαν εγκλωβιστεί σε τούνελ της «Ιονίας» Οδού, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν 20 άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Τέλος, στην περιοχή του Δρεπάνου Αχαΐας, όπου είχαν εγκλωβιστεί εκατοντάδες θαμώνες κέντρου διασκέδασης, η Πυροσβεστική μετέφερε 58 άτομα σε ασφαλή σημεία, ενώ στην επιχείρηση απεγκλωβισμού πήραν μέρος 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Νέες ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες  σε περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας      

Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες εκδηλώθηκαν εκ νέου λίγο μετά τις 08:15 σήμερα το πρωί σε πολλές περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με δεκάδες πυροσβέστες και οχήματα βρίσκονται σε επιφυλακή, όπως επίσης και η Πολιτική Προστασία. Μάλιστα, ήδη άρχισαν να γίνονται κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων από υπόγεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News