default-image

Στον «αέρα» το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

Ελλάδα
Στον «αέρα» το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δωρεάν διακοπές πάνε για...Σεπτέμβρη ή το 2020

Kανένο νέο δεν υπάρχει για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού καθώς μέχρι στιγμής -ήδη στα μέσα καλοκαιριού- δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα. Οι πίνακες προσωρινών αποτελεσμάτων για τους δικαιούχους του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού επρόκειτο, κανονικά, να έχουν εκδοθεί την 1η Ιουλίου 2019, όμως λόγω της διενέργειας των εθνικών εκλογών το πρόγραμμα πήγε πολύ… πίσω. Αυτή η σημαντική καθυστέρηση ενδέχεται να «κοστίσει» σε χιλιάδες δικαιούχους τις φετινές τους διακοπές, καθώς μετά τις 15 Ιουλίου θα είναι πολύ δύσκολο να βρουν κατάλυμα στην υψηλή σεζόν του Αυγούστου.

Διακοπές το Σεπτέμβρη

Έτσι λόγω της σημαντικής καθυστέρησης που έχει σημειωθεί οι δικαιούχοι αναμένεται να βρουν καταλύματα μόνο για τον... Σεπτέμβρη ή για το καλοκαίρι του 2020 (το πρόγραμμα «τρέχει» για ένα χρόνο από την έκδοση των αποτελεσμάτων). Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι υπέβαλαν τις αιτήσεις τους προ μηνός (!), καθώς η καταληκτική ημερομηνία ήταν η 14η Ιουνίου 2019.

Καμία απάντηση από τον ΟΑΕΔ

Να σημειωθεί ότι το iefimerida.gr επιχείρησε -δίχως αποτέλεσμα- να επικοινωνήσει με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, καθώς και με το γραφείο Τύπου του Οργανισμού. Πρόκειται για επτά τηλεφωνικούς αριθμούς στους οποίους ουδείς απάντησε.

Βάσει των εξελίξεων η διαδικασία της έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων για το φετινό πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού δείχνει να πηγαίνει ακόμα… παραπέρα, καθώς πρέπει να προηγηθεί η ανάρτηση των προσωρινών αποτελεσμάτων τόσο των Δικαιούχων όσο και των Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων.Οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων θα αναρτηθούν στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ, στην ειδική ενότητα για τον Κοινωνικό Τουρισμό. Στην ίδια ιστοσελίδα θα αναρτηθούν και οι πίνακες Αποκλειόμενων από το πρόγραμμα, λόγω μη επαρκούς μοριοδότησης.

Μέχρι την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις.Διακοπές τον Σεπτέμβρη ή το... 2020 για τους δικαιούχους .Όπως και στην περίοδο 2018 - 2019, ο ΟΑΕΔ έχει ορίσει δυο κατηγορίες επιδοτούμενων διακοπών στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού. Η πρώτη θα έχει διάρκεια έως δέκα ημέρες (αφορά νησιά που έχουν επιβαρυνθεί από το μεταναστευτικό ζήτημα) και η δεύτερη θα περιορίζεται σε πέντε ημέρες.

Αναλυτικά, οι διακοπές θα έχουν διάρκεια:

Από μία έως δέκα διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω

Από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News