Ελλάδα

Το «112» ακόμη αγνοείται - «Άμεση προτεραιότητα» δηλώνει η Κυβέρνηση

Μετά τη νέα τραγωδία στη Χαλκιδική, έφτασε η στιγμή να «ενεργοποιηθεί» και στη χώρα μας - Τι ακριβώς κάνει αυτός και πότε τον χρησιμοποιούμε; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Χαλκιδική: Μετά τη νέα τραγωδία, εντολή στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να λειτουργήσει άμεσα ο Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 112, έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, «η ενεργοποίηση του 112 είναι άμεση προτεραιότητα» και έχει δοθεί εντολή στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

«Απαιτείται έγκριση επιχειρησιακών σχεδίων από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η εντολή προς τον Γενικό Γραμματέα είναι να λειτουργήσει άμεσα», ανέφερε ο κ. Πέτσας. «Η πληροφορία από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι εφικτό να λειτουργήσει το 112 σύντομα», επεσήμανε. Για ποιον λόγο δεν είχε λειτουργήσει μέχρι σήμερα;

Η καθυστέρηση οφείλεται σε ανεπαρκή νομοθέτηση από προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, καθώς και στις κωλυσιεργίες των παρόχων κινητής τηλεφωνίας. Την ίδια στιγμή που οι πολίτες αγνοούν τη χρήση του.

 

Τι είναι το 112 και πότε και πού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε

Η απάντηση είναι «πάντα και παντού». Μπορούμε να καλέσουμε το 112 από οποιοδήποτε τηλέφωνο, σταθερό ή κινητό, με κάρτα ή χωρίς κάρτα, με μονάδες ή χωρίς μονάδες, με κάλυψη δικτύου ή χωρίς κάλυψη δικτύου, από καρτοτηλέφωνο ακόμη και χωρίς τηλεκάρτα.

Πηγή: ethnos.gr 

Σχόλια