Ελλάδα

Τρίτο «όχι» για άδεια στο Δημήτρη Κουφοντίνα

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζητούσε την 7η κατά σειρά άδεια

Για τρίτη φορά αρνήθηκε στο Δημήτρη Κουφοντίνα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου το αίτημά του να λάβει την 7η, κατά σειρά, άδειά του.

Ειδικότερα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου απέρριψε με βούλευμά του το αίτημα για χορήγηση άδειας στον πολυισοβίτη «Λουκά» της 17Ν.

Η εισαγγελέας, παρά το γεγονός ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας μετέτρεψε σε πλημμέλημα - αντί κακούργημα - τη στάση που αποδόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα και ως εκ τούτου εξέλειπε το κώλυμα για τη χορήγηση της άδειας, είχε πει και πάλι «όχι» στο αίτημα του πολυισοβίτη μέλους της 17Ν.

Σύμφωνα με το protothema.gr, το εισαγγελικό σκεπτικό βασίζεται στο ότι ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια δεν έχει μεταμεληθεί, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν έχει επέλθει ηθική βελτίωση.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα επανακρίθηκε από το δικαστικό συμβούλιο του Βόλου, μετά την απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου που είχε αναιρέσει το προηγούμενο απορριπτικό βούλευμα του ίδιου δικαστικού συμβουλίου (με άλλη σύνθεση) που είχε αποφανθεί ότι δεν μπορεί να λάβει άδεια από τις αγροτικές φυλακές Βόλου.

Σχόλια