Ελλάδα

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος επιστρέφει στη φυλακή

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα αναίρεσης του ίδιου

Επιστροφή στη φυλακή για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλο για τον οποίο ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα αναίρεσης που είχαν καταθέσει τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι συγκρατούμενοί του.

Την ώρα, μάλιστα, που ο κ. Τσοχατζόπουλος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας έχοντας εισαχθεί και στο νοσοκομείο προ ημερών, το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου τον καλεί πίσω στη φυλακή, σύμφωνα με το ethnos.gr.

Συγκεκριμένα, το ΣΤ' τμήμα του ανώτατου δικαστηρίου απέρριψε το αίτημα αναίρεσης που είχε καταθέσει τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι συγκατηγορούμενοί του, κατά της καταδικαστικής απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, κρίνοντας την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου εμπεριστατωμένη και αιτιολογημένη και απορρίπτοντας όλους τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων.

Με την ίδια απόφαση, τον δρόμο για τη φυλακή καλείται να πάρει και ο δικηγόρος Γιώργος Κωνσταντάτος στον οποίο το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 6 ετών. Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών, με την έδρα να του χορηγεί τότε αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, με αποτέλεσμα να παραμείνει ελεύθερος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια