Με λαμπρότητα η ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου

Ελλάδα
Με λαμπρότητα η ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με κάθε επισημότητα έλαβε χώρα η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στη Νέα Υόρκη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα έγινε η ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, του εβδόμου κατά σειρά ποιμενάρχη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος, στο Μανχάταν.

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών», εκπρόσωποι του θρησκευτικού, πολιτικού, ακαδημαϊκού, διπλωματικού και επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και απλού κόσμου, που κατά την ώρα της ενθρόνισης φώναζε «Άξιος»!

Ο από Προύσης Μητροπολίτης Ελπιδοφόρος εξελέγη παμψηφεί ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως στις 11 Μαΐου.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο εκπροσώπησε στην ενθρόνιση ο Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος, ο οποίος παρέδωσε και την ποιμαντορική ράβδο στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, συμβολικώς εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Την Εκκλησία της Ελλάδος εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, ενώ την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και την αμερικανική κυβέρνηση ο υπουργός Υγείας, Αλεξ Αζάρ.

Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο νέος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας με τη σύζυγό του, Ελεάνα Βλάχου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Γιώργος Κωνσταντόπουλος, η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα, καθώς και ο Παναγιώτης Φασούλας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ενθρονιστήριος λόγος του κ. Ελπιδοφόρου διακόπηκε από παρατετεμένα χειροκροτήματα, όταν αναφέρθηκε στον προκάτοχό του, Δημήτριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News