Αλέξης Τσίπρας: Η Τουρκία δεν θα βάλει γεωτρύπανο στο Καστελόριζο

Ελλάδα
Αλέξης Τσίπρας: Η Τουρκία δεν θα βάλει γεωτρύπανο στο Καστελόριζο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα έχει σχέδιο αποτροπής. Η Ελλάδα δεν θα κάνει βήμα πίσω»

“Δεν είναι δραματοποίηση το να συνεδριάζουν τα κυβερνητικά όργανα, για να εξετάσουν την αντιμετώπιση της Τουρκίας. Όποιος το ισχυρίζεται αυτό είναι εκτός τόπου και χρόνου” , ανέφερε ο πρωθυπουργός. Πάντα ενημέρωνα τους πολιτικούς αρχηγούς, τόνισε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει ότι ο υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και θα συγκαλέσει το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

Όπως ανέφερε ακόμη η Ελλάδα βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση και συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία και στηρίζει τις αποφάσεις της, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του τ/σ OPEN. Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία είναι ανοικτοί και πρόσθεσε ότι εάν χρειαστεί μπορεί να μιλήσει και με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ακόμη ότι η Τουρκία δεν θα βάλει το δεύτερο γεωτρύπανο στην περιοχή μεταξύ Καστελορίζου και Κύπρου.«Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα έχει σχέδιο αποτροπής. Η Ελλάδα δεν θα κάνει βήμα πίσω» υπογράμμισε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσίπρας.

Διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι οι Έλληνες πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς, για να συμπληρώσει ότι θα είναι ακόμη πιο ασφαλείς εάν σταματήσει η μικροκομματική εκμετάλλευση των εθνικών θεμάτων από την αντιπολίτευση. Σημείωσε ακόμα, ότι δεν πρέπει τα εθνικά θέματα να μπουν στην προεκλογική αντιπαράθεση.Ο κ.Τσίπρας εκτίμησε ακόμη ότι είναι προκλητικό να μιλά ο κ. Μητσοτάκης για σκευωρία στην υπόθεση της Novartis, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και εξήγησε ότι πρόκειται για σκάνδαλο που προέκυψε από διεθνείς έρευνες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News