Ελλάδα

Καρπενήσι: Μαθητές βρήκαν πορτοφόλι με 4.500 € και το παρέδωσαν στην αστυνομία

Παράδειγμα προς μίμηση η πράξη του 16χρονου Δημήτρη και του 15χρονου Θανάση

Η ανθρωπιά και το φιλότιμο είναι έννοιες που, όσο περνούν τα χρόνια, τόσο πιο δυσεύρετες είναι… Όμως ο Δημήτρης και ο Θανάσης, δύο μαθητές από το Καρπενήσι, απέδειξαν ότι σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς υπάρχουν και άνθρωποι που δεν εκμεταλλεύονται ό,τι βρεθεί μπροστά τους.

Ο 16χρονος Δημήτρης Λάππας και ο 15χρονος Θανάσης Ντρίβας το βράδυ της περασμένης Δευτέρας και ενώ επέστρεφαν στο σπίτι τους, βρήκαν στο δρόμο ένα πορτοφόλι με 4.500 ευρώ. όμως οι δύο φίλοι αντί αν το πάρουν, εκείνοι επέλεξαν να ενημερώσουν τους γονείς τους και να ειδοποιήσουν την αστυνομία.

Οι γονείς των παιδιών, άνθρωποι του μεροκάματου, μίλησα στο newsit.gr για το περιστατικό αυτό: «Ο γιος μου ήταν με το φίλο του. Είχαν πάει βόλτα και επέστρεφαν. Καθώς ερχόντουσαν, στο δρόμο για το σπίτι, βρήκαν το πορτοφόλι. Είδαν ότι είχε πολλά χρήματα μέσα και μου είπε “μπαμπά, πρέπει να πάμε να τα παραδώσουμε στην αστυνομία”. Δεν τους πέρασε καμία σκέψη να κρατήσουν τα χρήματα. Και οι δύο έκαναν αυτήν την σκέψη, να παραδώσουν τα χρήματα» αναφέρει ο πατέρας του Δημήτρη.

«Πήγαμε στην Ασφάλεια, έγινε καταμέτρηση με τον Αξιωματικό Υπηρεσίας και την επόμενη μέρα ειδοποιήθηκε ο κάτοχος. Είναι ένας επιχειρηματίας, εδώ, στην περιοχή. Μας ευχαρίστησε και επιβράβευσε τα παιδιά» εξηγεί ο Κώστας Λάππας.

Όπως τονίζει ο ίδιος: «Ο γιος μου είναι 16 χρονών, έχω και μία κόρη που είναι φοιτήτρια στο τρίτο έτος στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Εγώ είμαι πυροσβέστης και γυναίκα μου ασχολείται με τα οικιακά.

Βιοπαλαιστές είμαστε, πληρώνουμε δύο ενοίκια, ένα για το σπίτι που μένουμε και ένα για το σπίτι της κόρης μου που σπουδάζει στην Αθήνα. Αλλά, δίνουμε στα παιδιά μας τα παραδείγματα που έχουμε πάρει κι εμείς από τους γονείς μας. Δεν είμαστε από εύπορη οικογένεια, αλλά το παιδί μας δεν θα σκεφτόταν σε καμία περίπτωση να κρατήσει χρήματα που δεν είναι δικά του».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια