Δημοσκόπηση Metron Analysis: Διψήφια η διαφορά της Ν.Δ. από το ΣΥΡΙΖΑ

Ελλάδα
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Διψήφια η διαφορά της Ν.Δ. από το ΣΥΡΙΖΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώτος σε δημοτικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Διψήφιο προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για τις εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου.

Πρώτος σε δημοτικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλέξη Τσίπρα να ισοβαθμεί με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός και πάλι ο κανένας. Υπέρ των πρόωρων εκλογών το 65% των ερωτηθέντων.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η εκτίμηση ψήφου δίνει σε ΝΔ από 37% έως 42,6% ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ από 27% έως 32,2%. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,2% έως 9,2%.

Ειδικότερα, η ΝΔ λαμβάνει από 37% έως 42,5%, έναντι 27% έως 32,2% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 7,7 μονάδες. Ειδικότερα, η ΝΔ λαμβάνει 31,2% έναντι 23,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συσπείρωση της ΝΔ φτάνει το 93,9%. Αντίστοιχα στον ΣΥΡΙΖΑ η συσπείρωση φτάνει πλέον το 89,1%. Το ΚΙΝΑΛ που στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει 6,1% έχει ποσοστό συσπείρωσης 70,5% με διαρροές 13,2% προς τη ΝΔ και 6,9% προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με την ανάλυση του Στράτου Φαναρά το ΚΙΝΑΛ μετά τις εξελίξεις στο εσωτερικό του και τη ρήξη Γεννηματά - Βενιζέλου «έχει φρενάρει» σε ό,τι αφορά τη δυναμική του.

Η ΝΔ με ποσοστό 82% είναι πρώτη στην παράσταση νίκης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει μόλις 8% στο ερώτημα ποιός θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές (με μικρή ή μεγάλη διαφορά).

Το 65% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ήταν θετική η απόφαση Τσίπρα για πρόωρες εκλογές, ενώ τις περισσότερες θετικές γνώμες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών λαμβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 46%, ενώ ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 35%. Στην τρίτη θέση εντοπίζονται μαζί οι Γιάννης Βαρουφάκης, Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά. Ο κ. Μητσοτάκης προηγείται του κ.Τσίπρα με έξι μονάδες στο ερώτημα ποιός είναι καταλληλότερος για το αξίωμα του πρωθυπουργού.

Το 52% των ερωτηθέντων δηλώνει θετικό για τις κυβερνήσεις συνεργασίας, ενώ το 45% προτιμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News