Ελλάδα

Κούγιας για Καλογήρου: «Συγχαρητήρια στο παιδί που με κάνει ιδιαίτερα περήφανο»

Ο δικηγόρος γράφει για τον υπουργό Δικαιοσύνης της απερχόμενης κυβερνήσεως

Την υπερηφάνεια του και τα συγχαρητήρια του δίνει ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας στον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από το εν λόγω δικηγορικό γραφείο, με αφορμή τις εξελίξεις και τις αλλαγές σε άρθρα του Ποινικού Κώδικα.

Παράλληλα, ο κ. Κούγιας εκφράζει τη μία και μοναδική ένστασή του.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Θέλω να δώσω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια σε αυτό το παιδί, που μπήκε στο γραφείο μου μόλις τελείωσε το πανεπιστήμιο και που σήμερα με κάνει ιδιαίτερα περήφανο, γιατί έβαλε το αίσθημα ευθύνης, την αρχή της ασφάλειας δικαίου και τις αρχές του δικηγορικού λειτουργήματος υπεράνω μικροπολιτικών προσεγγίσεων και συμβιβασμών.

Μιλάω για τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Μιχάλη Καλογήρου. Μιλάω για τον πιο επιτυχημένο Υπουργό της σε λίγες μέρες απερχόμενης κυβερνήσεως.

Παρακολουθώ με δέος, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, πολιτικούς διαφόρων πολιτικών σχηματισμών να μιλάνε για το Ποινικό Δίκαιο, τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Παρακολουθώ υποψήφιους βουλευτές, που δηλώνουν δικηγόροι και κάνουν κριτική σε ένα δημιούργημα, που για να το διαβάσεις και να το ερμηνεύσεις σωστά στο σύνολό του χρειάζεσαι τουλάχιστον τρεις μήνες.

Παρακολουθώ υποψήφιους βουλευτές, δικηγόρους, άνδρες και γυναίκες που μιλάνε για τον νέο Ποινικό Κώδικα και τον νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και δεν τους έχω δει μέχρι αυτή την 5η δεκαετία της δικηγορικής μου ζωής, να έχουν μια παράσταση στα Ποινικά Δικαστήρια, ούτε καν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Χωρίς ίχνος ντροπής, προσωπικής και νομικής αξιοπρέπειας, κάνουν κριτική μόνο για να ψηφιστούν από τους απλούς πολίτες σε ένα έργο, για το οποίο κατανάλωσαν ατελείωτες ώρες και ατελείωτη νομική σοφία εξαιρετικοί συνάδελφοί μας, εξαιρετικοί Δικαστές και Εισαγγελείς και εξαιρετικοί Καθηγητές Πανεπιστημίου για 10 ολόκληρα χρόνια.

Απομονώνουν με θράσος μία - δύο διατάξεις και αγνοούν το συνολικό αποτέλεσμα, το οποίο είναι ένα εξαιρετικό σύγχρονο νομικό δημιούργημα.

Για άλλη μία φορά θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη όλων των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών, που εργάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια, και θέλω να πιστεύω ότι η άποψή μου εκφράζει όλους εμάς, που από τη πρώτη στιγμή που πήραμε το πτυχίο μας αποφασίσαμε να γίνουμε δικηγόροι και να μείνουμε μόνο δικηγόροι για να βοηθούμε τίμιους Δικαστές να εκδίδουν δίκαιες αποφάσεις.

Υ.Γ. Η μόνη μου ένσταση είναι, και συμφωνώ απολύτως με έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων Δικαστών, τον κ. Λυμπερόπουλο, ότι η έναρξη ισχύος του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας θα έπρεπε να ταυτιστεί με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, δηλαδή την 15η Σεπτεμβρίου 2019, ώστε να έχουν τον χρόνο αυτοί που θα προτείνουν και θα εφαρμόσουν το νόμο, δηλαδή οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές, να τον μελετήσουν και να τον εφαρμόσουν σωστά.

Με εκτίμηση και σεβασμό

Αλέξιος Κούγιας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια