Ελλάδα

Πανελλήνιες 2019: Αυτά είναι τα θέματα των Νέων Ελληνικών για τα ΓΕ.Λ με «άρωμα» εκλογών

Διαβάστε αναλυτικά τα σημερινά θέματα

Αυλαία σήμερα των πανελληνίων εξετάσεων για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, των Γενικών Λυκείων, οι οποίοι και  εξετάστηκαν στα Νέα Ελληνικά - Εκθεση.

Σύμφωνα με το διευθυντή των φροντιστηρίων "Πουκαμισάς" Μανόλη Μαυράκη:

"Ποιοτικά χαρακτηριστικά είχε το διαγώνισμα της Νεοελληνικής Γλώσσας για τους μαθητές της Γ λυκείου. Πρόκειται για κείμενο του ιταλού φιλόσοφου – πολιτικού και αρθρογράφου Noberto Bobbie.Ένα μεστό και πυκνό κείμενο που αναφέρεται στα ιδανικά της Δημοκρατίας. Έχει ξεκάθαρη δομή που διευκολύνει την οργάνωση της περίληψης. 

Όσον αφορά το δεύτερο μέρος του διαγωνίσματος ,δηλαδή τις ασκήσεις: Και οι ασκήσεις χαρακτηρίζονται ποιοτικές, με κάποιες διατυπώσεις οι οποίες απαιτούσαν μεγάλη προσοχή. Πριν πολλά χρόνια ζητήθηκε άσκηση σχετική με την επίκληση στην αυθεντία! Οι γλωσσικές – υφολογικές ασκήσεις είχαν μεγάλο ενδιαφέρον. Ενδιαφέρον επίσης είχε η άσκηση με τα χαρακτηριστικά του δοκιμίου. Οι μαθητές θα έπρεπε να έχουν μελετήσει καλά τα στοιχεία της θεωρίας από την χρόνια της Γ λυκείου. 

Όσον αφορά το τρίτο μέρος και το θέμα της έκθεσης αφορά την στάση των ενεργών πολιτών σε μια σύγχρονη δημοκρατία. Το πρώτο ερώτημα απαιτεί να γράψουν  τις ενέργειες με τις οποίες ένας πολίτης κάνει πράξη την δημοκρατία στην καθημερινότητα του ενώ στο δεύτερο τις δράσεις με τις οποίες το σχολείο μπορεί να διαμορφώσει πολίτες συνεργούς. Σοβαρή παρατήρηση αποτελεί ότι και στα δύο ζητούμενα οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν όσο πιο συγκεκριμένες και χειροπιαστές αναφορές, επιλογές καθημερινότητας και συγκεκριμένες προτάσεις για το σύγχρονο σχολείο". 

Δείτε εδώ τα θέματα των Νέων Ελληνικών στις Πανελλήνιες 2019 αναλυτικά.

Επισης δειτε εδώ την περίληψη του κειμένου.

Πανελλήνιων συνέχεια αύριο 

Οι Πανελλήνιες 2019 θα συνεχιστούν το Σάββατο, 8 Ιουνίου, με τους μαθητές των ΕΠΑΛ να εξετάζονται στα Μαθηματικά (Αλγεβρα).

Τη Δευτέρα, 10 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στα μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής). Σημειώνεται ότι την επόμενη μέρα της εκάστοτε γραπτής εξέτασης ξεκινά η πειραματική βαθμολόγηση και τη μεθεπόμενη πραγματοποιείται η κανονική βαθμολόγηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια