Ελλάδα

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Δεν θα μετέχω στις εθνικές εκλογές, ζητώ συγνώμη

Η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε μία κίνηση που σίγουρα κανείς δεν περίμενε, ενδεχομένως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Σε τηλεφωνική της παρέμβαση σε τηλεοπτική εκπομπή, αφού  ζήτησε συγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, ανακοινωσε ότι δεν θα συμμετέχει στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου για λόγους ευθιξίας.

«Θέλω να συζητώ μόνο συγνώμη από το ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση τους φίλους και τους συντρόφους που τους στεναχώρησα. Δυστυχώς δεν μπορώ να επανορθώσω παρά μόνο με το ελάχιστο που μπορώ να κάνω να μην συμμετέχω ως υποψήφια στις εθνικές εκλογές. Θα εκδώσω αναλυτική ανακοίνωση».

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων στην πολύ σύντομη τοποθέτηση της η κ. Χριστοδουλοπούλου, λίγο μετά τις 8 το πρωί, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 και το «Καλημέρα Ελλάδα».

 

*Ακολουθεί η αναλυτική δήλωση της Αναστασίας Χριστοδουλοπούλου

«Κατηγορούμαι και σπεύδω να δώσω εξηγήσεις.

Η κόρη μου,μόνιμη υπάλληλος στα ΕΛΤΑ, όπου διορίστηκε εκεί από το 2004 μετά από εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ,αποσπάστηκε στη Βουλήτον Δεκέμβριο του 2018. Με την υπ’ αριθμό 2397/8-2-2019 απόφασητης Ολομέλειας της Βουλής [ΦΕΚ 18/8-2-2019], προβλέφθηκε,με το άρθρο 12,ότι όσοι υπηρετούν στη Βουλή με απόσπαση κατά την 20/1/2019, μπορούν να υποβάλουν αίτηση μετάταξης με βάση το νόμο 4440/2016 για την κινητικότητα στο δημόσιο.

Αυτής της πρόβλεψης έκανε χρήση η κόρη μου.Η διαδικασία έγκρισης της μετάταξης ολοκληρώθηκε μόλις προχθές.

Σε αυτή την πρόβλεψη αναφέρθηκα με ευθύτητα χθες σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων στο κανάλι Alpha, για ν’ ακολουθήσει η παρεξήγηση της απάντησής μου, την οποία πολλοί εξέλαβαν ως προκλητικά κυνική.

Όταν κλήθηκα να απαντήσω στο «εάν το νόμιμο είναι και ηθικό», παραδέχθηκα, λογοδοτώντας, χωρίς υπεκφυγές, ότι η δυνατότητα που είχα για άμεση ενημέρωση και γνώση ρυθμίσεων και διαδικασιών, των οποίων στη συνέχεια έκανε χρήση η κόρη μου, συγκροτεί όντως προνόμιο. Η ατυχής,ίσως,έκφραση για αξιοποίηση γνωριμιών και διασυνδέσεων σε αυτό αναφερόταν. Το δε προνόμιο, στο οποίο προαναφέρθηκα, αφορά κυρίως τη διαδικασία και την επιδίωξη της απόσπασηςκαι όχι της μετάταξης.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να επεκταθώ σε εξηγήσεις προσωπικού χαρακτήρα. Δεν θα αναζητήσω άλλοθι. Η ιστορία μου και η πορεία μου είναι γνωστή σε όλους. Πίστευα ότι αυτή, μαζί με την ειλικρίνειά μου, θα συνεκτιμηθεί. Διαψεύστηκα.

Ζητώ συγγνώμη από όλες και όλους για τη στενοχώρια ή και τον κλονισμό εμπιστοσύνης που τους προκάλεσα.

Ανεξάρτητα απ’ όλα τα παραπάνω, το κακό βαραίνει αποκλειστικά και μόνο εμένα. Καμιά ευθύνη δεν έχουν η κυβέρνηση, η Βουλή και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφασή μου να μην θέσω υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές, είναι ειλημμένη ήδη από χθες, ως οφειλόμενη ελάχιστη κίνηση. Ενημέρωσα σχετικά τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής».

Η μετάταξη της κόρη της κ. Χριστδουλοπούλου

Όλα ξεκίνησαν,  όταν έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρά πέντε, έκαναν αθρόες μετατάξεις στη Βουλή και κάποιους διορισμούς. Οι περισσότερες αφορούσε σε ρουσφέτια... θυγατέρων και συγγενών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάμεσα σε αυτές τις μετατάξεις και αυτή της κόρης της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, Μάχης Στεφνανίας Δρίτσα, η οποία μετατάχθηκε από άλλη υπηρεσία του Δημοσίου στη Βουλή των Ελλήνων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια