17 χρόνια χωρίς τη Μαλβίνα Κάραλη

Ελλάδα
17 χρόνια χωρίς τη Μαλβίνα Κάραλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαν σήμερα αφήνει την τελευταία της πνοή μία σπουδαία προσωπικότητα

Ήταν 7 Ιουνίου του 2002, όταν «έσβησε», σε ηλικία μόλις 50 ετών, η δημοσιογράφος, συγγραφέας και σεναριογράφος Μαλβίνα Κάραλη.

Η Μαρία-Ελένη Σακκά, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου του 1952 στον Πειραιά και καταγόταν από τα Ψαρά και τη Θράκη.

Αποφοίτησε από το Αρσάκειο και σπούδασε Κυβερνητική στο Παρίσι. Εν συνεχεία επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου εργάστηκε για χρόνια ως δημοσιογράφος στην «Ελευθεροτυπία» και την «Απογευματινή», ενώ διετέλεσε και αρθρογράφος σε διάφορα περιοδικά.

Επίσης παρουσίασε με ιδιαίτερη επιτυχία τηλεοπτικές εκπομπές με επιθεωρησιακό χαρακτήρα, διακωμωδώντας την κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας μας. Έκανε τρεις γάμους και απέκτησε τρία παιδιά. Άφησε την τελευταία της πνοή τον Ιούνιο του 2002, ύστερα από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο, και κηδεύτηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Σαν σήμερα, όμως, πολλά γεγονότα έλαβαν χώρα και «έγραψαν» ιστορία.

Βίος και πολιτεία του σπουδαίου Prince

Σαν σήμερα, στις 7 Ιουνίου του 1958, γεννιέται στη Μινεάπολη των ΗΠΑ ο Πρινς Ρότζερς Νέλσον, γνωστός ευρέως ως Prince. Ήταν το πέμπτο από τα επτά παιδιά του πιανίστα Τζον Νέλσον και της τραγουδίστριας της τζαζ Μάτι Ντέλα Σόου.

Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία και, όταν έγινε 18 ετών, υπέγραψε συμβόλαιο με τη Warner Music. Ο πρώτος του δίσκος, που κυκλοφόρησε το 1979, έγινε πλατινένιος και κατά τη δεκαετία του ’80 ο Prince έγινε από τους πιο δημοφιλείς τραγουδοποιούς, συνδυάζοντας με μεγάλη επιτυχία την dance, τη funk και τη rock μουσική.

Το τελευταίο του άλμπουμ κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2015 με τίτλο “Hit n Run Phase two”, λίγους μόνο μήνες πριν από το ξαφνικό του τέλος: Στις 21 Απριλίου του 2016, ο Prince αφήνει την τελευταία του πνοή, έπειτα από υπερβολική δόση οπιοειδών αναλγητικών. Ήταν 58 ετών.

Το τραγικό τέλος του Ντράζεν Πέτροβιτς

Ήταν 7 Ιουνίου του 1993, όταν σκοτώνεται σε τροχαίο δυστύχημα, έξω από το Μόναχο, ο επονομαζόμενος «Μότσαρτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ», Ντράζεν Πέτροβιτς. Ο Πέτροβιτς γεννήθηκε το 1964 στο Σίμπενικ της Κροατίας (τότε ενωμένης Γιουγκοσλαβίας).

Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στην ομάδα της πόλης του και το 1984 πήρε μεταγραφή στην Τσιμπόνα του Ζάγκρεμπ, με την οποία κατέκτησε τα πάντα σε εγχώριο και πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αγωνίστηκε, ακόμη, στη Ρεάλ Μαδρίτης, από την οποία μεταγράφηκε στους Blazers του ΝΒΑ, όντας ο πρώτος Γιουγκοσλάβος παίκτης που έκανε το άλμα για το πρωτάθλημα της απέναντι πλευράς του Ατλαντικού. Η τελευταία ομάδα του Πέτροβιτς ήταν οι New Jersey Nets.

Η δίκη των σατανιστών της Παλλήνης

Εξάλλου, το ημερολόγιο έδειχνε 7 Ιουνίου του 1995, όταν ξεκινούσε στο Κακουργιοδικείο Αθηνών το πρωτοβάθμιο δικαστήριο για την περίφημη υπόθεση των σατανιστών της Παλλήνης, Ασημάκη Κατσούλα, Μανόλη Δημητροκάλη και Δήμητρας Μαργέτη.

Κρίστοφερ Λι: Ο θρυλικός «κόμης Δράκουλας»

Συμπληρώθηκαν κιόλας τέσσερα χρόνια από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο Κρίστοφερ Λι, ο διάσημος Βρετανός ηθοποιός, ο οποίος υποδύθηκε τον κόμη Δράκουλα σε πλείστες κινηματογραφικές ταινίες. Ο Κρίστοφερ Φρανκ Καραντίνι Λι, όπως ήταν το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 27 Μαΐου του 1922 στο Λονδίνο. Στην αγγλική πρωτεύουσα άφησε και την τελευταία του πνοή στις 7 Ιουνίου του 2015, σε ηλικία 93 ετών. Υπήρξε από τις πλέον αναγνωρίσιμες φιγούρες του αμερικανικού σινεμά, έχοντας συμμετάσχει σε συνολικά 206 ταινίες σε 67 χρόνια καριέρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News