10.000 κεραυνοί έπεσαν την ημέρα των εκλογών – Αναλυτικά ο καιρός σήμερα

Κρήτη
10.000 κεραυνοί έπεσαν την ημέρα των εκλογών – Αναλυτικά ο καιρός σήμερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τι καιρό ξεκινάει η εβδομάδα

Το σύστημα εντοπισμού κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε 9.990 κεραυνούς στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα την Κυριακή, ημέρα των εκλογών.

Εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που σε πολλές περιπτώσεις συνοδεύθηκαν από χαλαζοπτώσεις, μεταξύ άλλων στη Δυτική Μακεδονία, στη Βόρεια Θεσσαλία, στο Πήλιο, καθώς και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Σχετικά μεγάλα ύψη ολικού υετού καταγράφηκαν σε όλη τη Μακεδονία. Οι σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη ολικού υετού στη Νάουσα, στην Ελευθερούπολη, στο Δοξάτο Δράμας, στο Βελβεντό Κοζάνης και στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης.

Κατά την ισχυρή καταιγίδα που έπληξε το κέντρο της Θεσσαλονίκης λίγο πριν το μεσημέρι της Κυριακής, μέσα σε μισή περίπου ώρα οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στο Επταπύργιο και στη Δ.Ε.Θ. κατέγραψαν 23,2 και 19,4 χιλιοστά βροχής αντίστοιχα (ένα χιλιοστό βροχής αντιστοιχεί σε ένα τόνο νερού ανά στρέμμα).

«Αγριεύει» ο καιρός…

Άστατος προβλέπεται ο καιρός σε κάποιες περιοχές της Κρήτης, σήμερα σύμφωνα με το meteo.gr.

Η συννεφιά σε κάποιες περιοχές θα είναι έντονη, ενώ δεν αποκλείεται να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα τώρα και κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, το Βόρειο Ιόνιο και το Βόρειο Αιγαίο, αναμένονται νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνές, ενώ θα σημειωθούν βροχές, όμβροι και καταιγίδες.

Αναλυτικά ο καιρός στην Κρήτη

Άγιος Νικόλαος

Νεφελώδης προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τις πρωινές ώρες η ορατότητα αναμένεται περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αρκετά σύννεφα αρχικά στον Καστρινό ουρανό, ωστόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας ο ουρανός θα καθαρίσει και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι -βορειοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός στα Χανιά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 5 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αραιή συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στο Ρέθυμνο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς

Αγία Βαρβάρα

Νεφελώδης καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου

Νεφελώδης προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Άνω Βιάννος

Έντονη συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στην Βιάννο, με τους άνεμους να πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τη θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Λίγα σύννεφα μόνο το πρωί στον ουρανό της Παλαιόχωρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και μόνο το πρωί προβλέπεται αραιή συννεφιά στη Σητεία. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News