Συνάντηση Τσίπρα - Παυλόπουλου: Διαψεύδονται οι φήμες για κάλπες το Σεπτέμβριο

Ελλάδα
Συνάντηση Τσίπρα - Παυλόπουλου: Διαψεύδονται οι φήμες για κάλπες το Σεπτέμβριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα

Την επόμενη Δευτέρα 10 Ιουνίου θα μεταβεί ο Έλληνας πρωθυπουργός τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον Πάνο Σκουρλέτη.

Αυτό τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σε δήλωσή του.

Στο ερώτημα, πάντως, αν θα γίνουν εκλογές τον Ιούλιο, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα.

Πάντως, σχετικά με τις πληροφορίες που έφτασαν το πρωί της Κυριακής στα δημοσιογραφικά γραφεία ότι υπάρχει το ενδεχόμενο οι εθνικές εκλογές να γίνουν τον Σεπτέμβριο λόγω της μεγάλης αποχής, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε αρχικά ότι δεν γνωρίζει κάτι και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αυτά τα σενάρια διακινήθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία».  

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το Σύνταγμα, πρόωρες εκλογές μπορούν να διεξαχθούν σε χρονικό διάστημα 22-30 ημερών από την ημέρα που υπογράφεται το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Για να στηθούν, λοιπόν, κάλπες στις 7 Ιουλίου, το διάταγμα θα πρέπει να υπογραφεί μεταξύ 7 και 15 Ιουνίου, χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο πρωθυπουργός καλείται να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Διαψεύδουν τα σενάρια περί μετάθεσης των εκλογών

Ανοησίες και γελοιότητες είναι η λακωνική απάντηση κύκλων του κυβερνώντος κόμματος στα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας περί ενδεχόμενης μετάθεσης των εκλογών για το Φθινόπωρο, διαψεύδοντάς τα.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου.

Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσει την προκήρυξη εκλογών.

Πηγή: ethnos.gr, ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News