«Αγριεύει» ο καιρός τη Δευτέρα - Πώς θα διαμορφωθεί στην Κρήτη

Κρήτη
«Αγριεύει» ο καιρός τη Δευτέρα - Πώς θα διαμορφωθεί στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βροχές, καταιγίδες και φαινόμενα χαλαζοπτώσεων στα δυτικά και ηπειρωτικά - Πόσο θα επηρεαστεί από το κύμα κακοκαιρίας η μεγαλόνησος;

Άστατος προβλέπεται ο καιρός σε κάποιες περιοχές της Κρήτης, τη Δευτέρα, σύμφωνα με το meteo.gr. Η συννεφιά σε κάποιες περιοχές θα είναι έντονη, ενώ δεν αποκλείεται να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα τώρα και κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, το Βόρειο Ιόνιο και το Βόρειο Αιγαίο, αναμένονται νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνές, ενώ θα σημειωθούν βροχές, όμβροι και καταιγίδες. 

Ιδιαίτερα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 14 έως 25 βαθμούς, στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο από 14 έως 23, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 21, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 18 έως 27, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 18 έως 25, και στη Κρήτη από 14 έως 26.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό και τις Σποράδες θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, ενώ το υπόλοιπο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ίδιας έντασης. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα νοτιοδυτικά από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις, όμως από το πρωί θα γίνουν νότιοι έως δυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους, ενώ από το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς.

Άγιος Νικόλαος

Νεφελώδης προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τις πρωινές ώρες η ορατότητα αναμένεται περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αρκετά σύννεφα αρχικά στον Καστρινό ουρανό, ωστόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας ο ουρανός θα καθαρίσει και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι -βορειοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός στα Χανιά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 5 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ρέθυμνο

Αραιή συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στο Ρέθυμνο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς.

Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου

Νεφελώδης καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νεφελώδης προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Άνω Βιάννος

Έντονη συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στην Βιάννο, με τους άνεμους να πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τη θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Λίγα σύννεφα μόνο το πρωί στον ουρανό της Παλαιόχωρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και μόνο το πρωί προβλέπεται αραιή συννεφιά στη Σητεία. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News