default-image

Αποφυλακίζεται ο Νίκος Ρωμανός

Ελλάδα
Αποφυλακίζεται ο Νίκος Ρωμανός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελεύθερος θα αφεθεί ο Νίκος Ρωμανός, μετά από απόφαση του Εφετείου

Ελεύθερος αναμένεται να αφεθεί τις επόμενες ημέρες ο Νίκος Ρωμανός, μετά παό απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, η οποία του αναγνωρίζει το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μέσα στο φυλακές και του μειώνει ποινή που του είχε επιβληθεί από τα 18 σε 14 χρόνια κάθειρξη.

Η συγκεκριμένη ποινή είχε επιβληθεί στο νεαρό κατηγορούμενο για το αδίκημα της κατοχής και τοποθέτησης εκρηκτικών μηχανισμών το 2012 και ο ίδιος είχε συλληφθεί το 2013 για απόπειρα ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης.

Της σημερινής κρίσης του Εφετείου είχε προηγηθεί απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία είχε αναγνωρίσει στον νεαρό κρατούμενο ελαφρυντικό με βάση την διαγωγή του στις φυλακές. Στη συνέχεια η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στο Εφετείο το οποίο και εξέδωσε την σημερινή απόφασή του που ανοίγει το δρόμο για την αποφυλάκιση του Ν. Ρωμανού.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, σε δήλωσή του ο συνήγορος του Ν. Ρωμανού, Θ. Μαντάς εξέφρασε «την εξαιρετική ικανοποίησή του για την ομόφωνη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών». Όπως ανέφερε το δικαστήριο «ευθυγραμμιζόμενο με την απόφαση του Αρείου Πάγου δέχτηκε την αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μέσα στις φυλακές».

Ακόμη ο κ. Μαντάς τόνισε πως η συγκεκριμένη απόφαση είναι σημαντική, διότι εκτός του ότι ανοίγει το δρόμο σε λίγες μέρες να αποφυλακιστεί ο Νίκος Ρωμανός, αναγνωρίζει και επιβραβεύει τη συμπεριφορά μέσα στις φυλακές όταν αυτή έχει θετικά χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως ο Νίκος Ρωμανός μέσα στις φυλακές ολοκλήρωσε τη φοίτησή του στο σχολείο των φυλακών, έλαβε απολυτήριο Λυκείου και πέρασε σχεδόν είκοσι μαθήματα στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Ρωμανός είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2013 μαζί με 3 ακόμη άτομα για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης. Οι πράξεις αυτές δεν συνδέθηκαν τελικώς με τους «Πυρήνες της Φωτιάς» (αθωώθηκε για συμμετοχή στην εν λόγω οργάνωση) και ο καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό σε κάθειρξη 11 ετών.

Επιπλέον, είχε καταδικασθεί σε 18 χρόνια κάθειρξη για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012. Μεταξύ των «στόχων» το σπίτι του προφυλακισμένου πρώην υπουργού Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ελαφρυντικά έχουν αναγνωριστεί και σε συγκατηγορούμενο του Ν. Ρωμανού, ο οποίος θα βρεθεί και εκείνος εκτός φυλακής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News