Απίστευτη πρόκληση Ερντογάν: «Δεν υπήρξε καμία Γενοκτονία - Εμείς για άλλη μία φορά είμαστε τα θύματα»

Ελλάδα
Απίστευτη πρόκληση Ερντογάν: «Δεν υπήρξε καμία Γενοκτονία - Εμείς για άλλη μία φορά είμαστε τα θύματα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτη… «ανιστόρητη» και προκλητική δήλωση Ερντογάν την ημέρα μνήμης 353.000 χιλιάδων αφανισμένων Ελλήνων του Πόντου από τα χέρια Οθωμανών: «Δεν έγινε κάτι για να νιώθουμε ντροπή - Εμείς είμαστε τα θύματα»

Εκατό χρόνια χρειάστηκε να περάσουν για να… διαπιστωθεί ότι οι Τούρκοι ήταν τα θύματα και όχι οι Έλληνες του Πόντου κατά τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ σε δηλώσεις του από την Σαμψούντα, όπου βρέθηκε, έκανε λόγο για γενοκτονία κατά των Τούρκων.  

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Ερντογάν, σύμφωνα με το iefimerida.gr, έγιναν με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την έναρξη του Αγώνα της Ανεξαρτησίας των Τούρκων από τους Έλληνες και τους συμμάχους τους το 1919.

Υπενθυμίζεται, ότι οι καταγεγραμμένοι Έλληνες του Πόντου που βρήκαν τραγικό θάνατο ανέρχονται στους 353.000 χιλιάδες, ενώ άλλοι τόσοι είναι αγνοούμενοι και οι εκτοπισμένοι.

«Δεν έχει καταγραφεί καμία Γενοκτονία», λέει ο Ερντογάν

«Δεν έχει καταγραφεί καμία Γενοκτονία, καμία τυραννία και καμία ενέργεια που να κάνει αυτό το έθνος να νοιώθει ντροπή», παρά τον τεράστιο πόνο και τις απώλειες που βίωσαν Οθωμανοί και Τούρκοι τους τελευταίους δύο αιώνες, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία διαπράχθηκε κατά του έθνους μας, όταν οι Οθωμανοί αποσύρονταν από τα Βαλκάνια», τόνισε και συνέχισε: «Την ώρα που οι Οθωμανοί στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο πολεμούσαν γενναία σε τέσσερα μέτωπα, μας χτύπησαν πισώπλατα. Εμείς ήμασταν που χάσαμε πάλι εκατομμύρια γυναικόπαιδα και γέρους ανθρώπους».

«Κανένα λάθος από πλευράς Τουρκίας»

Συνεχίζοντας τις προκλητικές του δηλώσεις, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία δεν έχει υποπέσει σε κανένα λάθος όπως οι εχθροί, παρά μόνο έδιωξαν όσους τους πρόδωσαν.

«Η μεγαλύτερη απάντηση που δώσαμε στην προδοσία ήταν να τους διώξουμε. Παρά τις μαρτυρίες της ιστορίας και τις καταγραφές στα αρχεία, εκείνοι που μας κατηγορούν εδώ και πάνω από έναν αιώνα, παραβλέπουν επίμονα τις διώξεις που υπέστη ο δικός μας λαός», είπε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν.

«Κάθε μέρα δεχόμαστε επιθέσεις»

Μετέπειτα, ο Τούρκος Πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία ακόμη και σήμερα δέχεται επιθέσεις από όλες τις πλευρές. «Οταν βρίσκουν ευκαιρία προσπαθούν να μας διαμελίσουν, όταν βρίσκουν ευκαιρία απέξω προσπαθούν να μας περικυκλώσουν», δήλωσε.

«Το κύμα επιθέσεων εναντίον της ασφάλειας και της οικονομίας δεν έχει εξάλλου τελειώσει. Κάθε μέρα χαλάμε και από μία παγίδα που στήνεται –στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό- ενάντια στη χώρα μας. Ανανεώνουμε την αποφασιστικότητά μας για ένα πιο ισχυρό μέλλον», κατέληξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News