Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη - Πότε δεν θα ξαναλειτουργήσουν

Ελλάδα
Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη - Πότε δεν θα ξαναλειτουργήσουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχαιρεσίες για τους εκπαιδευτικούς αύριο Τετάρτη - Δείτε ποια σχολεία της Κρήτης θα είναι κλειστά

Κλειστά θα είναι τα σχολεία την Τετάρτη ενόψει εκλογών των εκπαιδευτικών.

Πρόκειται για τη διεξαγωγή των εκλογών αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π., Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.).

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα του εκλέγειν έχουν τα τακτικά μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) που ανήκουν οργανικά σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και σε Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) της χώρας, καθώς και οι προσωρινοί αναπληρωτές ΕΕΠ και ΕΒΠ και σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον πίνακα των εκλογέων.

Δικαίωμα του εκλέγεσθαι έχουν μόνο τα τακτικά μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Γνωμοδότηση ΝΣΚ 32/2011). 

Τι θα γίνει με τα σχολεία της Κρήτης;

Αναφορικά με την Κρήτη, αύριο, Τετάρτη θα είναι κλειστά τα σχολεία τη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (δηλαδή τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία) και μόνο στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο.

Κλειστά τα σχολεία στα τέλη του Μάη

Να υπενθυμισουμε ότι τα σχολεία της χώρας θα παραμείνουν κλειστά από τις 24 έως και τις 27 Μαΐου λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών που έχουν προγραμματιστεί στις 26 Μαΐου.

Ενώ σε όσες περιφέρειες ή δήμους θα υπάρχει δεύτερος γύρος για την εκλογή των αιρετών περιφερειακών αρχών στις 2 Ιουνίου, τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν από 31 Μαΐου έως και 3 Ιουνίου.

Γεγονός που σημαίνει ότι οι μαθητές εκμεταλλευόμενοι εκλογές είτε εκπαιδευτικών είτε αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές θα χάσουν μαθήματα και θα έχουν την ευκαιρία για περισσότερες μέρες ξεκούρασης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News