Ελλάδα

Κτηματολόγιο: Προς εξέταση η γενική παράταση

Η χαμηλή συμμετοχή προκαλεί προβληματισμό

Προς γενική παράταση για τη συλλογή δηλώσεων προχωρούν από το Κτηματολόγιο, εξαιτίας της χαμηλής συμμετοχής (14,62%) αλλά και της αδυναμίας - ιδίως στις αγροτικές περιοχές - πολλών ιδιοκτητών να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.


Μέχρι στιγμής, η τρίμηνη παράταση (δηλαδή το εξάμηνο για τους κατοίκους εσωτερικού) είναι ο κανόνας.

Τώρα όμως εξετάζεται να δοθούν επιπλέον τρεις μήνες. Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, είναι αν αυτή η διευκόλυνση-παράταση δοθεί τμηματικά (όπως γίνεται έως τώρα) ή άπαξ.


Στόχος είναι έως τις αρχές του καλοκαιριού να έχει ξεκαθαριστεί η κατάσταση. Και αυτό διότι στις 10 Ιουνίου λήγει το εξάμηνο για 12 περιοχές (Καβάλα, Ροδόπη, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Λάρισα, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία και Δυτική Αττική/Μέγαρα και Οινόη), ενώ στις 17 Ιουνίου λήγει το εξάμηνο για άλλες επτά περιοχές (Λασίθι, Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία, Πιερία, Ευρυτανία και Φθιώτιδα). Ήδη πάντως αξίζει να τονιστεί ότι από την ΠΟΜΙΔΑ εμμένουν στην πρότασή τους για καθολική παράταση των προθεσμιών - στις περιοχές που “τρέχει” η συλλογή δηλώσεων - έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια