ΚΚΕ: Τροπολογία για κατάργηση του 50% για την απεργία

Ελλάδα
ΚΚΕ: Τροπολογία για κατάργηση του 50% για την απεργία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος προτείνει τροπολογία - ρύθμιση

Τροπολογία στο σχέδιο νόμου σχετικά με τη «Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους ΟΤΑ α' βαθμού, Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις» προτείνει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, θέμα τη τροπολογίας είναι η «κατάργηση της αντεργατικής διάταξης που εμποδίζει τη λήψη απόφασης για απεργία».

Διαβάστε αναλυτικά:

«ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Με το άρθρο 211 του Ν.4512/2018 τροποποιηθήκαν οι διατάξεις του ν. 1264/1982 και καθορίστηκε ότι «ειδικά για τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης κήρυξης της απεργίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του ενός δεύτερου (1/2) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών».

Η τροποποίηση αυτή του ν. 1264/1982, ειδικά για την λήψη απόφασης για απεργία, έγινε κατ’ απαίτηση του ΣΕΒ του ΔΝΤ και της ΕΕ με στόχο να υψωθούν νέα εμπόδια στους αγώνες για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων, κόντρα στη μόνιμη επίθεση του κεφαλαίου και της πολιτικής για την ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και να ενισχύσουν το αντεργατικό οπλοστάσιο.

Η απαράδεκτη αυτή διάταξη πρέπει να καταργηθεί και για αυτό η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ την παρακάτω τροπολογία.

Στο σχέδιο νόμου των Υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών και Οικονομικών «Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους ΟΤΑ α' βαθμού, Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις», προστίθεται άρθρο ως εξής:

Η διάταξη του άρθρου 211 του Ν. 4512.2018 καταργείται».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News