Κικίλιας: Πρωθυπουργός ψεύτης ακόμα κι όταν πρόκειται για 101 νεκρούς

Ελλάδα
Κικίλιας: Πρωθυπουργός ψεύτης ακόμα κι όταν πρόκειται για 101 νεκρούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αιχμηρή κριτική από τον Βασίλη Κικίλια για το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι

Συγκλονισμένος με αυτά που είδε στο ντοκιμαντέρ του Σκάι για την τραγωδία στο Μάτι δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας κάνοντας λόγο για αποκαλύψεις σχετικά με το πώς «ήξεραν στην κυβέρνηση ότι είχαμε νεκρούς στο Μάτι και έπαιζαν θέατρο στο συντονιστικό μπροστά στα μάτια των εμβρόντητων Ελλήνων».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ χαρακτήρισε «ψεύτη» τον πρωθυπουργό λέγοντας πως «ακόμα και όταν πρόκειται για 101 νεκρούς, θέλησε να σώσει πολιτικά το τομάρι του. Τον είδαμε να δίνει ένα σόου με τους υπόλοιπους υπουργούς στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής, ενώ ήδη γνώριζαν ότι είχαμε πολλούς νεκρούς».

Επισημαίνοντας πως ακόμα δεν έχει υπάρξει μία συγγνώμη ή μία παραίτηση και πως κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη ο κ. Κικίλιας μίλησε για «σόου που έστησε ο κ. Παππάς με τον κ. Τζανακόπουλο που διοργάνωναν συνεντεύξεις Τύπου και εμφάνιζαν χάρτες με φωτιές και μιλούσαν για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού και ασύμμετρες απειλές. Προς το παρόν, ο κ. Τσίπρας πίνει τσικουδιές στην Κρήτη με τους ίδιους τραγικούς που έκαναν το συντονιστικό και εγκαινιάζουν έργα που έχουν γίνει πριν από τέσσερα χρόνια. Οι δικαστικές έρευνες “τρέχουν” και για το Μάτι και για τη Μάνδρα. Αν θεωρήσουμε ότι πρέπει να έρθει στη Βουλή το θέμα με βάση τα στοιχεία και τις ευθύνες πολιτικών προσώπων, θα το κάνουμε. Το οφείλουμε στη μνήμη των συμπολιτών μας που χάθηκαν. Και κάτι ακόμα: Μπορεί κάποιος να διαβεβαιώσει τον ελληνικό λαό ότι μετά την τραγωδία αυτή είμαστε έτοιμοι για τη φετινή περίοδο πυροπροστασίας; Έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα; Έχει αναθεωρηθεί το επιχειρησιακό σχέδιο;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας το αίτημα του κ. Τσίπρα για ντιμπέιτ με τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Κικίλιας τόνισε πως ο πρωθυπουργός έλεγε μέχρι πρότινος ότι πεδίο δόξης λαμπρό γι' αυτόν είναι το ελληνικό Κοινοβούλιο. «Θα έρθει να απολογηθεί για τη συμπεριφορά Πολάκη στον κ. Κυμπουρόπουλο, αφού πρώτα εξομοίωσε όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Πολάκη ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης [...]. Όταν θα έρθει η ώρα των εθνικών εκλογών, θα γίνουν όσα ντιμπέιτ θέλει» είπε.

Τέλος αναφερόμενος στις κυβερνητικές παροχές ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως τον μετρ του ψέματος και τον μεγαλύτερο πολιτικό ψεύτη της Μεταπολίτευσης στη χώρα.

«Το 2015 υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες. Θυμίζω ότι μιλούσε για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, για διαγραφή των τραπεζικών δανείων, για επαναφορά μισθών και συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα. Τι έκανε; Υπερφορολόγησε τους πάντες, διέλυσε τη μεσαία τάξη, τσάκισε τα λαϊκά στρώματα. Σήμερα δεν έχει καμία συστολή να υπόσχεται πράγματα που γνωρίζει ότι δεν θα εφαρμόσει, προκειμένου να διασωθεί εκλογικά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης του είπε να τον στηρίξει να πάνε μαζί στην Ευρώπη να μην εφαρμοστεί η μείωση του αφορολόγητου που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ψήφισε και απάντηση δεν παίρνει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News