Παραιτήθηκε ο Γιώργος Καμίνης

Ελλάδα
Παραιτήθηκε ο Γιώργος Καμίνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσα έχουν επιτευχθεί «μένουν παρακαταθήκη για το μέλλον της πόλης» όπως αναφέρει

Ο Γιώργος Καμίνης υπέβαλε την παραίτησή του, σύμφωνα με το νόμο, διότι θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, στις εκλογές της 26ης Μαΐου. «H Αθήνα σήμερα δεν είναι η πόλη που παραλάβαμε το 2011» σημειώνει αφήνοντας πίσω του το δημαρχειακό θώκο. 

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Καμίνης ευχαριστεί «τους πολίτες που εμπιστεύθηκαν σε εμένα και τη δημοτική μου ομάδα, τη διακυβέρνηση της Αθήνας, στη δυσκολότερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της. Αυτήν την εμπιστοσύνη τιμήσαμε από την πρώτη στιγμή και, παρά τις δυσκολίες, πετύχαμε πολλά» σημειώνει. Επίσης τονίζει ότι νιώθει «περηφάνια για όσα καταφέραμε, ευγνωμοσύνη για τη δημοτική μου ομάδα και τους συνεργάτες μου, πίστη στους εργαζόμενους του δήμου ότι θα συνεχίσουν τη μεγάλη προσπάθεια που μαζί ξεκινήσαμε, γυρνώντας σελίδα στον δήμο» και προσθέτει: «νιώθω δικαιωμένος που δεν τα παρατήσαμε ούτε για μία στιγμή και αποδείξαμε ότι κάποιοι είναι για τα δύσκολα».

Ο κ. Καμίνης υπογραμμίζει ότι όσα έχουν επιτευχθεί «μένουν παρακαταθήκη για το μέλλον της πόλης» και πως «η Αθήνα σήμερα δεν είναι η πόλη που παραλάβαμε το 2011. Είναι μια πόλη ανοιχτή και εξωστρεφής, μια πόλη αλληλεγγύης. Μια πόλη που καινοτόμησε γιατί κατάφερε να κάνει περισσότερα με λιγότερα. Με ελάχιστα. Μια πόλη δυναμικά παρούσα στα διεθνή δίκτυα, ισότιμος συνομιλητής και με ισχυρές ευρωπαϊκές συμμαχίες. Μια πόλη που έδειξε ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν αλλιώς».

Προβαίνοντας σε έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του, ο κ. Καμίνης τονίζει: «Διαχειριστήκαμε με εντιμότητα και το τελευταίο ευρώ του δημότη. Καταφέραμε να εξυγιάνουμε οικονομικά έναν χρεοκοπημένο δήμο, να εξασφαλίσουμε 200 εκατ. ευρώ νέους πόρους για την επόμενη μέρα της πόλης και να αναπτύξουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο γι' αυτήν. Ήρθαμε σε ένα δημοτικό συμβούλιο που πρωτοεμφανίστηκε η ναζιστική ακροδεξιά, την οποία δεν αφήσαμε και δεν πρόκειται να αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, φέρνοντάς τη συνεχώς αντιμέτωπη με τον νόμο. Βρήκαμε έναν δήμο βυθισμένο στα χρέη, μαθημένο στη σπατάλη και την κακοδιοίκηση και τον νοικοκυρέψαμε. Ένα δήμο-κομματικό μαγαζί και εντούτοις διοικήσαμε με πολιτική αχρωματοψία, επιβραβεύοντας τους καλύτερους. Έναν δήμο συντηρητικό και φοβικό στο καινούργιο και φτιάξαμε μια πόλη ανοιχτή, ανεκτική και πολύχρωμη. Παραλάβαμε ένα δήμο-παρία στη διεθνή σκηνή και τον κάναμε σημείο αναφοράς και παράδειγμα. Μεταμορφώσαμε την πόλη μας σε μία από τις πιο ζωντανές πρωτεύουσες της Ευρώπης, τη φέραμε στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, συμμετείχαμε στα σημαντικότερα διεθνή φόρα, αντλήσαμε ευρωπαϊκούς πόρους και τους μετατρέψαμε σε έργα υποδομής για τους κατοίκους της Αθήνας. Αναδείξαμε την Αθήνα σε σύγχρονο τουριστικό και πολιτιστικό προορισμό έχοντας φτάσει πια στα 5,6 εκατομμύρια τουριστών από το 1,2 που επισκεπτόταν την πόλη μας το 2011 που παραλάβαμε», αναφέρει ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων. 
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News