Serial killer στην Κύπρο: Υπέβαλε την παραίτησή του ο υπουργός Δικαιοσύνης

Ελλάδα
Serial killer στην Κύπρο: Υπέβαλε την παραίτησή του ο υπουργός Δικαιοσύνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παραίτηση υπεβλήθη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου Ιωνάς Νικολάου εξαιτίας των αποκαλύψεων που έρχονται στη δημοσιότητα ολοένα και πιο συχνά, πάνω στην υπόθεση του serial killer.

Ο κ. Νικολάου υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το politis.com.cy, για λόγους ευθιξίας.

Σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο, ο Ιωνάς Νικολάου δήλωσε ότι:

«Υπέβαλα την παραίτησή μου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.  Τον  ενημέρωσα  για την απόφαση μου να παραιτηθώ από τη θέση του Υπουργού. Λόγοι πολιτικής ευθιξίας και μόνο με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Δεν έχω ευθύνη για τους χειρισμούς των καταγγελιών, δεν έτυχα ενημέρωσης από αστυνομία. Εξήγησα τους λόγους της παραίτησής μου που είναι:

-Το έγκλημα που συγκλόνισε την κοινωνία και οι πιθανές παραλείψεις των διωκτικών αρχών αγγίζουν όχι μόνο την αστυνομία αλλά και την κοινωνία, ειδικότερα  οι αντιλήψεις   και νοοτροπίες που μας ντροπιάζουν.

-Η ελλιπής διερεύνηση και ο αριθμός των θυμάτων

Θα αποταθώ στην ανεξάρτητη αρχή διερεύνησης για να διορίσει ανακριτή για έρευνα.   Ως Υπουργός και ως Υπουργείο δεν έχουμε οποιαδήποτε αρμοδιότητα και ούτε πρέπει να έχουμε τέτοια, αναφορικά με το χειρισμό ερευνών ή ανακρίσεων που διεξάγονται στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News