Θλίψη για το χαμό του Τάσου Αλεξόπουλου

Ελλάδα
Θλίψη για το χαμό του Τάσου Αλεξόπουλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έφυγε από τη ζωή, ο καλλιτεχνικός παραγωγός Τάσος Αλεξόπουλος

Πρόκειται για τον άνθρωπο πίσω από μεγάλες καλλιτεχνικές παραγωγές που παρουσιάστηκαν στην Ελλάδα. Προσωπικός φίλος με τους Scorpions, ήταν αυτός που έστησε μαζί τους το «Scorpions Festival» και το παρουσίασε σε δεκάδες χιλιάδες θεατές επί σειρά ετών στο γήπεδο Καραϊσκάκη, με καλεσμένους θρυλικά ονόματα της ροκ σκηνής όπως οι Whitesnake, Def Leppard, Joe Cocker αλλά και ο δικός μας Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Ζώντας τα περισσότερα χρόνια της ζωής του στη Γερμανία και ταξιδεύοντας συνεχώς στον κόσμο, ήταν πάντα σε επαφή με την καλλιτεχνική πρωτοπορία την οποία δεν δίσταζε να παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό, όπως αναφέρει το protothema.gr.

Εκτός των παραπάνω, διοργάνωσε πάνω από 700 events, συναυλίες και Φεστιβάλ. Συνεργάστηκε με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, παρουσιάζοντας την Berlinale στην Αθήνα για 3 χρόνια, καθώς και με τα μεγαλύτερα διεθνή Ινστιτούτα και Ιδρύματα. Στο βιογραφικό του συναντάμε συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως οι: Mick Taylor (Rolling Stones), Rick Wakeman (Yes), Steve Harley (Cockney Rebel), Roger Hodgson (Supertramp), Ritchie Blackmore (Deep Purple, Rainbow), Tangerine Dream, Public Enemy, The Stranglers, Deborah Harry, Blackmore’s Night, Jan Garbarek Group, Chick Corea & Gary Burton, Myriam Makeba, Chico & The Gipsies (Gipsy Kings), Bonnie Tyler, Φίλιππος Πλιάτσικας, Salif Keita, T.K.G. κ.α.

Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Kassel της Γερμανίας. Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μαρία Παπαλάμπρου, με την οποία απέκτησαν μια κόρη, την δεκατετράχρονη σήμερα Φαίδρα. Μαζί έζησαν τα τελευταία δέκα χρόνια στο Βερολίνο από όπου και διηύθυναν την εταιρεία Robin4Arts, που έστησαν μαζί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News