Καιρός: Αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίας τη Μ. Πέμπτη

Κρήτη
Καιρός: Αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίας τη Μ. Πέμπτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφρικανική σκόνη και άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Μεγάλη Πέμπτη

Το θερμόμετρο θα σημειώσει ανοδική πορεία και να φτάνει τους 25 βαθμούς Κελσίου - θερμοκρασίες υψηλές για την εποχή -, ενώ σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία η αφρικανική σκόνη θα καλύπτει τα πάντα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τη Μ. Πέμπτη, οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης θα είναι αυξημένες, κυρίως στα κεντρικά και νότια, ενώ αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, αρχικά στο νότιο Ιόνιο.

Μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά αναμένονται πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 4-6 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 3-5 μποφόρ.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Μεγάλη Πέμπτη:

Ο καιρός στην Κρήτη και της Κυκλάδες

Αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, προβλέπονται στην Κρήτη και τις Κυκλάδες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 και στη βόρεια Κρήτη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία, Θράκη

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3-4 μποφόρ και τις βραδινές ώρες στα ανατολικά θαλάσσια έως 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές, αρχικά στο νότιο Ιόνιο και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 4-6 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και στα νότια 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, νοτιοανατολικοί ασθενείς και βαθμιαία στα νότια δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική

Αραιές νεφώσεις, που από τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν και πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη

Προβλέπονται αραιές νεφώσεις, τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες νότιοι 3-4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News