Ελλάδα

Κτηματολόγιο: «Αν δεν το δηλώσετε, κινδυνεύετε να το χάσετε»

Πού μπορείτε να δηλώσετε το ακίνητό σας στο Ηράκλειο

«Αν δεν το δηλώσετε, κινδυνεύετε να το χάσετε». Αυτό πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη οι ιδιοκτήτες ακινήτων, γιατί, εάν δεν το κάνουν, κινδυνεύουν να μην κατοχυρώσουν την περιουσία τους και να τη χάσουν...

Και αυτός είναι ο λόγος που από το Κτηματολόγιο συνιστούν στους ιδιοκτήτες που δηλώνουν την περιουσία τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να προσκομίζουν τα έγγραφα που απαιτούνται.

Το ελάχιστο κόστος που πρέπει να πληρώσει ένας ιδιοκτήτης στο Κτηματολόγιο στην περίπτωση που έχει χάσει (ή δεν έχει) τα απαραίτητα έγγραφα είναι γύρω στα 360 ευρώ αν χρειαστεί τοπογραφικό και 160 ευρώ χωρίς τοπογραφικό.

Με την καταβολή όμως του προαναφερόμενου ποσού δεν μπορεί να κατατεθεί ο φάκελος. Πρέπει να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία με τα ανάλογα στάδια. Έτσι, τίθεται το θέμα της συμπλήρωσης και κατάθεσης της δήλωσης.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η συλλογή δηλώσεων στο τελευταίο πρόγραμμα κτηματογράφησης. Μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί πάνω από ένα εκατομμύριο δικαιώματα από τα συνολικά 16.500.000 που περιλαμβάνονται στο νέο πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι, παρατάθηκε έως και την 27η Μαΐου 2019 η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού, στους καλλικρατικούς δήμους Γόρτυνας, Φαιστού, Μινώα Πεδιάδας, Αρχανών-Αστερουσίων και Βιάννου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης.

Πού μπορείτε να δηλώσετε το ακίνητό σας στο Ηράκλειο

Η υποβολή δηλώσεων στο Ηράκλειο γίνεται στην Διεύθυνση Αρμοδίου Γραφείου Κτηματογράφησης, Παρλαμά και Ευαρέστου 5, στο Γιόφυρο.

ΤΗΛ.: 2810.372659

Ωράριο λειτουργίας:

Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 8:00 - 16:00

Τετάρτη: 8:00 - 20:00

Σχόλια